tirsdag den 3. september 2013

Chokoladebradepandekage



Der er meget delte meninger om chokoladekager, nogen vil have brownies dagen lang, mens andre er godt tilfredse med kager, der ikke har set skyggen af chokolade men kun er farvet af kakao. Jeg er brownietypen, men hvis der er tale om en klassentimekage og lignende kan jeg godt klemme et stykke ned af denne her- men der er også masser af chokolade i.
Brug en mørk chokolade med et kakaoindhold på max 60 % ellers bliver smagen for stærk.

150 g chokolade
200 g smør
1½ dl kærnemælk
350 g brun farin
3 æg
300 g hvedemel
100 g kakao
1 spsk bagepulver

Glasur
150 g flormelis
25 g blødt smør
Vand
50 g chokoladen

Tænd ovnen på 175 grader. Smelt chokolade og smør over svag varme. Afkøl let og hæld kærnemælk i. Pisk farin og æg sammen. Bland hvedemel, kakao og bagepulver sammen og rør det i dejen skiftevis med chokoladen. Hæld dejen i en form 35 gange 30 cm beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter. Den skal ikke have for meget, det gør den tør. Rør flormelis og smør sammen. Rør vand i til glasuren har en passende konsistens. Riv chokoladen. Fordel glasuren over kagen og pynt med chokolade. 

FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar