tirsdag den 13. august 2013

Clafoutis

  


"Clafou hva for noget" er er en herlig fransk dessert hvor man ofte bruger hele kirsebær. Jeg har brugt en blanding af mine indsamlede skønne bær og marcipan- det er jo en klassiker sammen med kirsebær. Dejen minder om pandekagedej, så smagen kommer primært fra bærerne.
Den er meget nem at tilberede, og den smager allerbedst lun.


Ca. 500 g blandede bær/frugt
150 g marcipan
4 æg
75 g sukker
125 g mel
4 dl sød mælk eller 3 dl letmælk og 1 dl fløde

flormelis til pynt

Tænd ovnen på 175 grader. Fordel bær og marcipan i 6 smurte forme. Pisk æg og sukker sammen. Pisk mel i skiftevis med mælken.Rør vanilje i og fordel dejen over bærerne. Bag kagerne i ca. 45 minutter til overfladen er lysebrun. Pynt med flormelis og spis dem lune.

FOTO: Louise Dandanell Ørsted

Ingen kommentarer:

Send en kommentar