søndag den 29. januar 2012

Rundt om rødbeden

Rødbeden er rig på jern, calcium og C-vitamin og fattig på fedt hvilket gør den attraktiv i enhver kostplan. Rødbedens karakteristiske farve bliver brugt til at farve andre madvarer med så næste gang du møder E-nummer 162 kan du glæde dig over at det er oprenset rødbedesaft.
Mangler der lidt farver på tallerkenen her i vintermånederne kan du lade dig inspirere af en af de nedenstående op skrifter på rødbedesalater.
Vær opmærksom på at dagen efter man har spist rødbede kan man tisse rødt.

Linsesalat med rødbeder
Skyl 2 dl grønne linser og kog dem i vand med 1 tsk bouillon i 25 minutter til de er møre og stadigvæk har bid. Hæld dem i en sigte, hæld evt. koldt vand over og lad dem køle af. Skræl 300 g rødbeder og skær dem og 1 rødløg i små tern. Hak 1 bundt koriander. Bland en dressing sammen af ½ dl olie, saften af 1 citron og smag til med salt og peber. Bland de afkølede linser, rødbeder og koriander sammen og hæld dressingen over.

Klassisk rødbedesalat
600 g rødbeder møre i ca. 45 minutter. Skrub skindet af under rindende koldt vand og skær dem i tern. Skær 3 stængler bladselleri i tynde skiver. Skær 1 mutzoæble i tern. Rist 50 g valnødder på en tør pande. Bland en dressing 2 spsk olivenolie, 2 spsk mørk balsamico, 2 tsk honning og smag til med salt og peber. Vend grøntsager, frugt og nødder i dressingen. Pynt med toppen af sellerien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar