onsdag den 18. januar 2012

Hvad for en gryderet er du til?

De fleste af os farter rundt, og begynder først på aftensmanden lidt efter vi er blevet sultne. Derfor er det en god ide en gang imellem at lave nogle retter, der skal simre hele dagen. Så er der ikke stress lige inden man skal spise, da maden passer sig selv, og kan spises når man er klar. Man får endvidere brugt nogle andre kød-udskæringer, grøntsager og krydderier end man plejer for eksempel oksehaler, porrer og paprika. En anden vigtig pointe er også, at man dagen igennem går i en skøn duft af mad. Sidst men ikke mindst, er der ofte er rester til dagen, efter hvor det så smager ekstra godt.

Den langsomme gryde
4 skiver ossobuco cirka 3 cm tykke
2 spsk mel blandet med 1 tsk paprika, ½ tsk tørret chili, 1 tsk salt
2 spsk olie
2 løg
3 fed hvidløg
200 ml rødvin
200 ml tomatpuré
bouillon
Salt og peber
Klip eller skær i kanten af kødet, så det ikke krøller sig sammen. Vend kødet i mel og krydderier. Pil og hak løg og hvidløg. Varm fedtstoffet i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet og brun det. Hæld rødvin over og spæd op med bouillon, så det netop dækker. Lad retten simre i 2½-3 timer og smag til med salt og peber. Server kartoffelmos til.

Den hurtige gryde
Ris til 4 personer
2 løg
3 æbler
4 gulerødder
Olie til stegning
2 tsk karry
500 g skinkegullasch i tern
1 spsk mel
2 spsk kokosmel
400 ml bouillon
2 spsk fløde
Pynt med persille
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Pil løgene og skær dem i både. Skræl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær dem ligeledes i både. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Varm olien i en gryde. Tilsæt karry og kød og svits det. Hæld mel og kokosmel på og vend det rundt. Tilsæt grøntsagerne sammen med bouillonen. Varm retten igennem i ca. 10 minutter. Hæld fløden i og smag til med salt og peber. Pynt med persille og server en grønkålssalat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar