tirsdag den 12. november 2013

Krydret banankage

Min Brugs har den gode vane at komme de brune bananer (som ingen vil købe og som derfor bliver smidt ud) i en pose og sælge dem for en slik. 
De brune bananer er meget sjældent brune indeni, men til gengæld modne og smagfulde og meget nemme at mose. Vi er over bananmosperioden her i huset, men vi kan bruge de mosede bananer i brød, yoghurt og kager. 

150 g smør
100 g brun farin
100 g sukker
50 g sirup
3 æg
3-4 modne bananer
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødte nelliker

Tænd ovnen på 170 grader. Rør smør og sukker luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Mos bananerne og rør dem i. Sigt mel, bagepulver og krydderier i og rør dejen sammen. Hæld dejen i en smurt form 28 cm, og bag den i 45-60 minutter. Stik en pind midt i kagen, er der dej på når den kommer ud, skal den have 10 minutter mere. Afkøl kagen i formen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar