søndag den 10. november 2013

Squashdip og fetadip




Vi spise ofte de sammen retter uge efter uge og det er også godt nok. Men nogen gange kunne man jo variere tilbehøret lidt. De to slags dip her passer supergodt til hakkebøf, frikadeller eller en rest culottesteg.

INFO: Tahin er sesampuré som man også kan bruge i mellemøstlige retter, i olie-eddike dressinger og til at smøre på brød.  

Squashdip
1 squash
1 spsk olie
2 fed hvidløg
1 spsk tahin
1 spsk citronsaft
2 dl yoghurt 10 %
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 spsk olivenolie
Oliven til pynt

Riv squashen. Varm olie på en pande og steg squashen sammen med hakket hvidløg i ca. 10 minutter til det tager farve. Afkøl. Rør tahin ud i citronsaften og lidt af yoghurten. Rør resten af yoghurten og squash i. Smag til med hvidløg, salt og peber. Hæld olie over og pynt med oliven.

Fetadip
150 g feta
2 dl yoghurt
1 fed hvidløg
Salt og peber
2 forårsløg

Rør fetaen ud i yoghurten. Krydr med hakket hvidløg, salt og peber. Skær forårsløgene i skiver og pynt med dem.
FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar