mandag den 28. oktober 2013

Linsesuppe med ristede kerner



Det er i den grad suppevejr. Og du skal ikke bevæge dig ud og købe ind til denne suppe - det er alt for farligt-, blot lade dig inspirerer af opskriften og bruge det du har i køleskabet.
Suppe er perfekt restemad. Man kan koge og blende linser, bønner og grøntsager og spæde op med bouillon. 
TIP: Til dem der gerne vil have en gul suppe men ikke kan udstå græskar, er de gule linser og gulerødder et godt alternativ.
200 g gule linser
1 pastinak
3 gulerødder
1 løg
1 hvidløg
1 tsk spidskommen
1 spsk stødte koriander
Olie til stegning
1 l bouillon gerne Habamare
Salt og peber
3 spsk græskarkerner
Friske koriander til pynt

Skyl linserne i flere hold rent vand. Rengør grøntsagerne og skær dem i små stykker. Sauter grøntsagerne i olie med krydderierne. Hæld linser og bouillon på og kog i ca. 30 minutter til linserne er møre. Blend suppen og smag til med salt og peber. Rist græskarkernerne på en varm pande til de begynder at ”springe”. Pynt suppen med græskarkerner og friske koriander.

FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar