søndag den 27. oktober 2013

Årets æblekage?






Jeg er taknemmelig for, at der for mange år siden var nogen der fik den helt fantastiske ide at plante et æbletræ i den lille have der hører til vores bolig. Hvert år kaster det kilovis af æbler efter os og vi nyder dem i kager, salater, saft og gryderetter. 
Jeg bager til min mands konfirmandhold en gang om ugen og konfirmanderne var intet mindre end superbegejstrede for denne æblekage.
TIP: Dobbelt portion giver ca. 20 stykker og bages i en form på 25x35 cm

4 store æbler gerne belle de boscop
4 æg
250 sukker
125 g marcipan
1 spsk vanilje
1 tsk bagepulver
250 hvedemel
50 g perlesukker
50 g smør

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl æblerne, halver dem og skær dem i tynde både. Pisk æg og sukker luftigt. Riv marcipanen og vend den i dejen med vanilje, bagepulver og hvedemel. Hæld dejen i en smurt springform. Arranger æblerne på dejen. Drys perlesukker over æblerne. Skær smørret i små bidder og fordel det over kagen. Bag kagen i ca. 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar