søndag den 22. september 2013

Skyr med brombær og sukkerbyg





Skyr er et islandsk syrnet mælkeprodukt med højt indhold af protein og lavt indhold af fedt. Man kan også bruge alle mulige andre syrnede mælkeprodukter, så bliver det bare noget andet!
I stedet for bygkerner kan man bruge grove havregryn eller nødder.Denne her opskrift er ca. til 6 personer.


300 g brombær
50 g sukker
1 kanelstænger
4 kardemommekapsler

500 g skyr 0,2%
50 g flormelis
1 1sk vaniljesukker
1 tsk kardemomme

50 g bygkerner "Klar til brug fra Finax"
2 spsk rørsukker

Hæld brombærrene i en gryde og drys sukker over. Læg kanelstænger og kardemommekapsler ved og kog langsomt op. Lad dem simre 10 minutter. Smag til om der skal mere sukker i. Tag brombærrene op med en hulske. Kog lagen ind til det halve og bland med bærerne. Fjern krydderierne og afkøl bærerne. Rør skyr sammen med sukker og krydderier. Hæld bygkerner og sukker på en pande og varm op under omrøring. Varm til sukkeret smelter og lægger sig om kernerne. Hæld det ud på bagepapir og afkøl. Fordel skyrcremen og brombær i glas og pynt med sukkerbyg.

FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar