mandag den 11. februar 2013

faste og bønnetidDen egentlige grund til at vi holder fastelavn eller karneval er jo, at vi skal sige farvel til kødet og indlede fasten som varer lige til påske. Der er nu ikke mange der nogensinde har fastet i Danmark, selvom der er en del der trænger til det! Tidligere betalte de rige sig fra det, ved at få fattige arbejdere til at faste for sig. Men med reformationen i 1536 var det slut med at faste.

Vi faster heller ikke hos os,  meeen jeg tænker da lidt mere over, hvad vi spiser de næste uger. Ene og alene med det formål, at værdsætte det jeg spiser højere.
Det er godt med bønner så denne ret, der er en variation over minestrone, kommer til at gå igen hos os i forskellige forklædninger.

Minestrone
200 g tørrede bønner
2 løg
1 spsk rødvinseddike
100 g bacon
1 aubergine
2 squash
1 spsk oregano
2 dåser/ brikker tomat
7 ½ dl herbamare bouillon 
frisk mynte

Bønnemos
kogte hvide bønne
kogevand
tahin
1-2 fed hvidløg
citronsaft
salt og peber


 Sæt bønnerne i vand om morgenen og kog dem møre i nyt vand om eftermiddagen. Pil løgene og skær dem i terninger. Sauter dem i olie, hæld eddike på. Skær ligeledes baconen i terninger og kom dem i gryden til løgene. Rengør aubergine og squash og skær dem i små mundrette stykker. Hæld dem i gryden med krydderrier, tomat og bouillon. Lad det simre til grøntsagerne er møre. Hæld 2/3 af de kogte bønner i, varm igennem og smag til med salt og peber. Pynt med mynte.
Blend resten af bønnerne med kogevand, tahin og hvidløg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar