tirsdag den 29. januar 2013

Langtidsstegt grissebasse



Der er ikke så meget at sige, det er langtidsstegning, når det er bedst. 
Væsken kan varieres. Brug øl, rødvin, æblesaft alt efter køleskabets indhold og dine ønsker. Brug også gerne flere grøntsager.
En skank passer ca. til 2-3 personer.

2 svineskanke a 1,5 kg
2 dl hvidvin
Ca. 3 dl vand
5 peberkorn
4 stilke timian
2 tsk salt
2 løg
4-5 gulerødder
1 fennikel 
Tilbehør: kartoffelmos

Tænd ovnen på 150 grader. Dup kødet tørt og brun det enkeltvis i en rummelig gryde. Læg skankene i gryden, hæld vin, vand, krydderier og krydderurter i og varm op. Rengør grøntsagerne og skær dem i mundrette stykker. Kom grøntsager i gryden og stil gryden i ovnen. Læg låg på og lad det simre i ca. 3 timer til kødet er super mørt og kan pilles af benet med en ske!
Spis kartoffelmos og evt spinatsalat til.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar