fredag den 18. januar 2013

Baba au Rum

Er du til rom, er det den helt rigtige dessert, og her kan du igen få brugt nogen af de skønne tørrede frugter fra julen.
Er du ikke til rom, kan du bruge droppe rommen og så får du baba au sirup avec canelle et vanille........

50 g smør
2 æg
2 spsk sukker
½ tsk salt
125 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver

3 dl vand
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
12 tørrede frugter
1 kanelstang, 4 kardemommekapsler, 1 stjerneanis
3/4 dl rom

Tænd ovnen på 180 grader. Smelt smørret og afkøl det. Pisk æg og sukker skummende. Hæld smør og salt i. Sigt hvedemel, vanilje og bagepulver i dejen og pisk den sammen. Fordel dejen i 4-6 små bageforme. Bag kagerne i ca. 20 minutter. Lad kagerne afkøle lidt i formen.
Kog vand, sukker og vaniljesukker op til sukkeret er smeltet. Tilsæt de tørrede frugter og krydderier. Kog herefter i ca. 20 minutter. Afkøl lagen og hæld rom i.
Vend kagerne ud i lagen og lad dem trække natten over. 

Billedet er taget af Bjørn Jacobsen til SØNDAG


Ingen kommentarer:

Send en kommentar