torsdag den 10. januar 2013

Ugens fisk - som suppeDet er en herlig weekend ret, der ikke tager timer at lave. Jeg bryder mig generelt ikke om spiritus i mad, syntes hellere det skal serveres til, men der er retter hvor det ikke er til at komme udenom, som denne suppe. Er du voldsomt imod spiritus, af en eller anden grund, kan du bruge en fennikel sammen med de øvrige grøntsager, det giver også en god anis smag.
Det vigtigste du skal være opmærksom på, når du laver din egen fiskesuppe eller fiskefond er, at den ikke koger mere end de anbefalede 20 minutter på benene.

1 kg fiskeben primært fra fladfisk
2 løg
2 gulerødder
Olie til stegning
1 stor dåse ca. 130 g tomatpure
1 dl pernod
½ l hvidvin
Vand

250 g blandet fisk f.eks. rødspættefilet, hellefisk, kammusling
Brød


Hak fiskebenene i mindre stykker. Skær løg og gulerødder i mindre stykker. Varm olie i en stor gryde. Steg benene i 5 minutter ved høj varme. Tilsæt grøntsagerne og tomatpure og steg videre et par minutter. Hæld pastis på og lad det brænde af. Hæld hvidvinene på og lad det koge op. Hæld vand over så det dækker. Kog suppen i 20 minutter. Si fiskeskrog og grøntsager fra og kasser det. Smag suppen til med salt og peber. Hvis den er for vandet, kan den koges ind i ca. 15 minutter.
Ved servering varmes den rå fisk op i lidt af suppen, mens resten af suppen varmes i en anden gryde. Fordel den færdigdampede fisk i 4 tallerkner og hæld resten af den varme suppe over.

Billedet er taget af Bjørn Jacobsen til SØNDAG


Ingen kommentarer:

Send en kommentar