søndag den 6. januar 2013

Kylling med rødder

Så er hverdagen over os, og vi skal igen til at tænke på, hvordan vi fordeler den begrænsede mængde kalorier januar tillader på dagens måltider.

Jeg er ikke den store tilhænger af slankekure, men det der er kommet på mellem jul og nytår, forsvinder altså lidt hurtigere end det der kommer mellem nytår og jul. Med andre ord, hvis du tager dig bare det mindste sammen de næste par uger, har du bestemt, "mistet" det du vandt af ekstra kilo i julen. 

Læg sundt ud om morgenen. En skål med yoghurt med et par spsk mysli, en skive rugbrød og et æg eller en skål havregrød med kanelsukker er gode morgenmåltider, der mætter godt.
Frokosten må meget gerne være en grøntsagssuppe (uden fløde), rugbrød med skinke eller mættende salat af kål eller rodfrugter.
Hvis du spiser det samme til aftensmad som du plejer, blot en fjerde- eller femtedel mindre og SÅ HOLDER DIG FRA ALKOHOL, så er du lettere til februar. 
Spiser du mange kager, lyst brød og slik, kunne du skære blot en lille smule ned her - du har måske fået nok i julen, hvis du tænker over det? Jeg har i hvert tilfælde. Kogt kylling i rødder, dild og hvide bønner

Dejlig ret der kombinerer den fine smag af rodfrugter og dild. I stedet for bønner kan man selvfølgelig servere kogte kartofler til.
Der er mad til to dage i denne kylling.1 kylling eller hane

400 g selleri

400 g persillerod

400 g gulerod
2 porrer

2 stilke timian

1 stort bundt dild

1 dåse hvide bønnerTør kyllingen af og fjern overskydende fedt. Rengør grøntsagerne og skær dem i mindre mundrette stykker. Læg kyllingen i en gryde sammen med halvdelen af grøntsager og timian. Hæld vand over så det netop dækker. Kog op og skru ned for varmen. Lad kyllingen simre i ca. 1 time, eller til låret løsner sig let fra skroget. Tag kyllingen op, pil kødet af og kasser skindet. Tag halvdelen af kødet fra til denne ret og brug resten i morgen. Hæld ca. 4 dl suppe og de fleste udkogte grøntsager i en gryde og blend dem til sovs. Hæld resten af grøntsagerne i sovsen og lad det simre i ca. 10 minutter til grøntsagerne er møre, men har bid. Smag til med salt og peber. Hak dilden g dræn bønnerne og hæld det i retten sammen med kyllingekødet. Server straks med brød til.

Billedet er taget af Bjørn Jacobsen til SØNDAG
Ingen kommentarer:

Send en kommentar