tirsdag den 15. april 2014

Jordbærfromagekage

Har lige hørt, at de danske jordbær - fra drivhusene- er klar to uger før tid, fordi vi har haft så mange soltimer i de sidste par måneder! Brug dem evt til toppen og de gode frosne, økologiske til moussen.

TIP: Man kan også bruge hindbær til moussen. Så skal de små hindbærkerner blot sies fra, inden de mosede bær blandes med husblas og flødeskum. 

8 stykker

Bund
1 æg
75 g sukker
1 spsk citronsaft og 1 tsk citronskal
75 g mel
½ tsk bagepulver

Fromage
500 g frosne jordbær og 100 g sukker
6 blade husblas
2½ dl piskefløde
2 æg
2 spsk sukker

Pynt
200 g jordbær
200 g blåbær
Evt. flødeskum

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og sukker sammen med citronsaft og citronskal. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen. Hæld dejen i en lille, smurt springform ca. 20 cm. og bag den i ca. 20 minutter.
Kog jordbærrene møre i en gryde med sukker. Blend dem og afkøl let. Udblød husblasen i vand og opløs den i de lune jordbær. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og pisk blommerne med 2 spsk sukker. Pisk fløden til skum og vend flødeskum og æggeblommer i jordbærmosen. Vend de stiftpiskede æggehvider i som det sidste. Hæld moussen ud på den afkølede kage og stil den koldt i min. et par timer. Pynt den stivnede mousse med friske bær eller flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar