søndag den 16. marts 2014

Sellerisuppe og dagens dukkahHvad er der sæson for i marts? Ikke meget, men vi er så heldige, at vi har grøntsager, der holder sig godt, blot de bliver opbevaret rigtigt. Selleri er meget nem at opbevare, også hjemme hos dig selv. Du kan roligt købe et selleri, bruge lidt og lade det ligge et par uger eller mere i grøntskuffen. For selleri er meget dominerende og skal omgås med forsigtighed og bruges i små portioner. Første forsøg til denne suppe, var nærmest uspiselig, men da vi fik halvdelen af selleriportionen skiftet ud med kartofler, gik det meget, meget bedre. Og dukkah er et must.

500 g selleri
500 g kartofler
fedtstof til stegning 
½ dl tør sherry eller hedvin
1½ l vand
citronsaft
salt og peber

Dukkah

Rengør selleri og kartofler og skær dem i små stykker. Hæld dem i en gryde med lidt fedtstof, vend rundt og hæld sherry over og lad det koge simre et par minutter. Hæld vand på og kog grøntsagerne møre. Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber. Server dukkah og persille til suppen.

Dagens dukkah
50 g mandler
1 spsk sukker
1 tsk paprika
½ tsk chili
Friskkværnet peber og salt

Rist mandlerne på en tør pande, til de begynder at dufte. Hæld mandler, sukker, paprika og chili  i en morder og stød det groft. Smag til med krydderierne peber og salt. Server dukkah til suppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar