mandag den 17. marts 2014

Øllebrød

PRO7- Tysk TV- viser hver aften et program om videnskab - Galileo -  formidlet så børn og voksne bliver underholdt og ser med. I sidste uge handlede det om Funny Food, og så er det, at vi straks tænker abehjerne, myrer og friturestegte græshopper. Men nej, det der var det mærkeligste denne aften, var: øllebrød og grød i almindelighed. Når jeg fortæller mine tyske venner, at vi spiser havregrød til morgenmad, kan jeg se, at deres maveindhold vender sig og de bliver blege. Grød er ikke noget raske spiser, og øllebrød er altså en helt utænkelig spise. I programmet besøger Galileo restaurant Grød i det vindblæste og kolde København og ser hvad der gemmer sig bag det vildt mystiske og morsomme øllebrød. Reporteren er ikke begejstret- "øllebrød er meget usædvanlig, det har en sød-sur smag, nej - ikke nogen kulinarisk nydelse men interessant".
Hvad bruger de så deres rugbrødsrester til i Tyskland, spørger jeg bare?
Øllebrød er ikke kun morgenmad, men kan som denne her bruges til de unge sultne løver, der kommer hjem hver eftermiddag og forlanger føde. Øllebrøden har fået lidt granola på toppen, så der kommer bid i grøden.
Jeg bruger vand, men der kan bruges - øl- hvis du har en rest stående.

rugbrød
vand
granola eller cruncy mysli
mælk eller fløde

Skær rugbrødet i mindre stykker og læg det i en gryde. Hæld koldt vand og øl over så det netop dækker og lad det stå, til det bliver helt blødt. Kog langsomt op og spæd til med mere vand, hvis den er for fast. Server grøden varm med mælk eller fløde, sukker og granola.

2 kommentarer:

 1. hej Louise,
  først selleriesuppe og nu øllebrød...det kan næsten ikke blive bedre ! Når jeg laver sellerie sidder jeg resten af aftenen og snuser til mine fingre fordi jeg elsker lugten af sellerie, og øllebrød er noget af det bedste jeg ved. Desværre deler familien ikke min begejstring for grøden, men pyt med det, for så slipper jeg for at dele ;-)

  mange hilsner
  Angelika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Angelika

   Hvor er det godt at høre, at det falder i din smag - mange tak.

   Bedste hilsner Louise

   Slet