tirsdag den 21. januar 2014

Kalvehjerter med æbler og stegte jordskokker
Hvis du bruger frugt - frisk eller tørret- i din hovedret, får du dækket en del af dit behov for søde sager og undgår hermed at falde i den store sukkerfælde om aftenen.


Her i Flensborg er det svært at købe kalvehjerte og kalvelever i mindre portioner. 10 kg skal man minimum bestille i CITTI. Så hvis det ikke er det, du elsker allerhøjest, må du i Brugsen. Her kan du få ca. 300 g for 20-25 kr.

200-250 g kalvehjerte i skiver
1 løg
1 spsk mel
1 tsk fedtstof til stegning
1 tsk af følgende tørrede krydderier timian og rosmarin
2 dl bouillon
1 æble
Salt og peber
250 g jordskokker - hvis du ikke vil have pasta kan du bruge 400-500 g jordskokker
1 tsk fedtstof til stegning
1 lille bundt persille
200 g frisk fuldkornspasta kan undlades

Fjern synlige sener fra kødet og skær det i tynde strimler. Skær løget i både. Vend kødet i mel. Varm fedtstof i en dyp pande og brun kødet. Tilsæt løg og krydderier. Hæld bouillon over, så det netop dækker. Kog op og skru ned for varmen. Lad det simre i 25 minutter under låg. Skær æblet i både og kom det i sovsen. Steg videre i ca. 10 minutter. Skyl jordskokkerne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i fedtstof på en pande til de er netop møre, krydr med salt og peber og vend hakket persille i. Kog pastaen efter anvisning på emballagen og server den til hjerter og jordskokker.Opskriften her er til 2 personer og er lavet i samarbejde med Nicoline Olsen og VKStock til Landbrug & fødevarer, Vores mad. 
Se flere ideer til denne ret på
http://voresmad.dk/Opskrifter/Hele_kogebogen/K/Kalvehjerter_med_aebler_og_stegte_jordskokker.aspx#.UtzhgPvcBkg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar