mandag den 13. januar 2014

Balsamicostegt kalvelever


Spiser du de samme retter uge efter uge? Det gør de fleste af os nok, selvom vi bliver bombarderet med inspiration fra bøger, blade, tv og vores venner. Men det rykker ikke meget alligevel, for når vi står bøjet over køledisken, griber vi fat i de velkendte bakker med kyllingefilet og hakket oksekød, og så orker vi ikke lige og lave den ret der ellers var nogen der talte så rosende om.
Men hvis du rykker din krop lidt den ene side, eller læner dig ind over en af de andre kølebokse kommer du måske til indmaden med -lidt mindre- bakker med hjerter og lever. Det er ofte billigt og så er det helt vildt SUNDT på mange måder bl.a. den måde der handler om VARIATION.

BONUS INFO: Lever er en meget god kilde til A vitamin som har betydning for synet. Det bruges til produktionen af et farvestof i øjets nethinde, der er nødvendigt for at kunne se i dunkel belysning. A vitamin er også vigtigt for immunforsvaret og imod bakterielle infektioner. A Vitamin modvirker tør hud og A vitaminet har betydning for regulering af generne, og blandt andet derfor for fosterets udvikling af de forskellige organer. Desuden har vitaminet betydning for vækst, for dannelsen af nye sædceller og SMAGSSANSEN. Så der er rigtig, rigtig mange grunde til at gribe ud efter leveren..............

Opskriften her er til 2 personer og er lavet i samarbejde med Nicoline Olsen og VKStock til Landbrug & fødevarer, Vores mad. 
Se flere ideer til denne ret på
http://www.voresmad.dk/Opskrifter/Hele_kogebogen/S/Stegt_kalvelever_med_salat_og_stegte_kartofler.aspx#.UtPrO_sdink
250 g kalvelever i skiver
1 tsk rosmarin
1 spsk mørk balsamico
1 tsk rosmarin
500 g kogte kartofler
1 tsk olie til stegning
80 g salat gerne frissee og raddicio
1 blodappelsin
Yderligere eddike til dressing
Valnødder
Salt og peber

Dup leveren tør og skær den i strimler. Varm fedtstof på en pande. Kom kødet på panden og vend det rundt. Hæld balsamico over og lad det bruse op. Krydr med rosmarin, salt og peber og steg færdig over middel varme. Vend jævnligt.
Skær kartoflerne i mindre stykker og steg dem i fedtstof på en pande. Krydr med salt og peber og evt. krydderurter.
Rengør salaten og del den i mundrette stykker. Skær skrællen af appelsinen og skær appelsinkødet i tynde både. Arranger salat, appelsin og lever på to tallerkner. Hæld lidt eddike over og pynt med hakkede valnødder. Server brasede kartofler til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar