torsdag den 19. december 2013

Langstidsbraseret svinesteg i øl


Torsdag den 19. december
Her har julemaden fået et twist, men der er faktisk bare tale om en flæskestegssandwich, som vi har serveret  i friskbagte brød med gremolata og rødkålssalat til.

1½ kg nakkekam
4 stilke timian
1 spsk salt
1 løg
1 porre
2 gulerødder
1 persillerod eller stilkene fra persillen til gremolataen
Smør og olie til stegning
1 mørk øl
7½ dl mørk øl f.eks. Leffe Brune
½ l bouillonTænd ovnen på 130 grader. Dup kødet tørt. Nip bladene af timianen. Gnid stegen i salt og timian og lad den trække i 30 minutter. Pil løget og skær det i kvarte. Rengør grøntsagerne og skær dem i skiver. Brun stegen i olie og smør. Tag stegen op og brun grøntsagerne. Læg stegen ned til grøntsagerne, hæld øl og bouillon over og lad det varme op til kogepunktet. Sæt gyden i ovnen og lad den stå i ca. 2½ timer til kødet er helt mørt. Hæld kogelage over stegen hver halve time og vend den et par gange i løbet af stegetiden.

Gremolata

Saltmandlerne smager skønt alene eller blandet med krydderurter til en herlig gremolata.75 g mandler
2 spsk vand
2 tsk salt
10 stilke persille
Skal af ½ appelsin
2 spsk appelsinsaft
1 tsk eddike
3 spsk olivenolie
Salt og peber

Rist mandlerne på en tør pande til de tager farve. Drys salt over og hæld straks vand på. Rist mandlerne i yderligere 5 minutter over svag varme. Afkøl mandlerne. Rengør persillen og dup den tør. Pil bladene af. Hak mandler, persille og appelsinskal. Rør appelsinsaft, eddike og olie i og smag til med salt og peber.
 
Grov rød salat

 ½ rødkål
1 spsk salt
2 spsk eddike
3 spsk olivenolie
1 tsk sennep
Friskkværnet peber
100 g feldsalat

Skær kålen i meget tynde strimler. Knug den i salt. Rør eddike, olivenolie og sennep sammen og krydr med peber. Vend kålen i dressingen. Rengør feldsalat og dup den tør. Vend feldsalat i kålen lige før servering.

Også i dag er opskrift og foto lavet i samarbejde med Nicoline Olsen og VK STOCK.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar