søndag den 12. februar 2012

Strutter og kringler

Vi nærmer os fastelavn og dette giver os endnu en god grund til at bage. Jeg lægger ud med opskrifter på strutter og kringler og der kommer flere bageopskrifter i løbet af ugen.


Kringler

75 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 spsk groft salt
1 tsk sukker
550 g mel
sammenpisket æg til pensling
Smelt smørret og hæld mælken i. Rør gæren ud i lidt af mælken og hæld resten i sammen med salt og sukker. Ælt mel i, til dejen er smidig og slipper bordet. Lad den hæve overdækket, på et lunt sted i 45 minutter. Del dejen i 12 stykker. Rul dem ud til tynde pølser, form dem til kringler og pensl med æg. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere 15 minutter. Bag dem ved 200 grader i ca. 8-12 minutter.
Strutter
Strutterne har et meget dekorativt kors i bunden.

100 g smør
250 ml vand
20 g gær
1 tsk salt
1spsk sukker
50 g rosiner
Ca. 550 g hvedemel
Æg til pensling
Smelt smørret, hæld vandet i. Opløs gæren i lidt af smørvandet og hæld resten af vandet i sammen med salt, sukker og rosiner. Ælt mel i, til dejen er smidig og slipper bordet. Lad den hæve overdækket, på et lunt sted i 45 minutter. Ælt dejen igennem og del den i ca. 16 stykker. Form dem til boller. Klip et dybt kryds i hver bolle og fold snipperne ud til siderne. Vend bollerne om, pensl dem med sammenpisket æg og lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 20 minutter. Bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar