søndag den 6. november 2011

Hvornår er det sæson for chokolade?


Spurgte en af konfirmanderne i sidste uge. Min mand havde pædagogisk fortalt dem, at det æbletræ vi har i haven, har givet et stort udbytte som derfor kom dem til gode i form af æblekager. Men konfirmanden var ved at være en anelse træt at mine æblekagevariationer. Hun syntes, at jeg snart skulle ryste en kage ud af en dr. Oetker karton, så de kunne få en dejlig chokoladekage. 

Kraftig, saftig krydderkage

2 store æbler
175 g smør
250 g hvedemel
225 g sukker
1 tsk stødt ingefær
1 spsk kardemomme 
1 spsk kanel
1 tsk stødte nelliker
2 tsk natron
200 ml mælk
Tænd ovnen på 175 grader. Skræl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær dem i små terninger. Smelt smørret og lad det afkøle. Bland mel med sukker, krydderier og natron og sigt det ned i en skål. Bland æbler, smør og mælk sammen og rør det i de tørre ingredienser. Hæld dejen i en lang smurt form (sandkageform) og bag kagen i ca. 1 time.Æblekage med kanel og uden smør

ca. 900 g æbler
4 æg
2 dl sukker
2 dl mel
1 spsk vanillesukker

kanelsukker til drys

Tænd ovnen på 160 grader. Skræl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær dem i tynde både. Pisk æg og sukker skummende. Rør mel og vanillesukker i. Hæld dejen i en smurt form. Fordel æblerne i dejen og drys kanelsukker over. Bag kagen i ca. 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar