onsdag den 16. november 2011

Chili con køleskab

Chili con Nevera

Der er med rette utrolig meget fokus på al den mad der bliver smidt ud. I dag er der i et seminar om madspild på Københavns Madhus og organisationen Stop Spild Af Mad er, af den tyske regering, blevet inviteret til at tale i Bonn om emnet.

Dette inspirerede mig til en ret som man nok ville kalde chili con køleskab, da det ikke lyder så lækkert oversætter vi til spansk, og så ryger det meget lettere ned- Chili con Nevera.

Brug de rester af grøntsager der ligger i skuffen og som egentlig stod til at blive smidt ud. Brug de rester af bulgur, couscous, kikærter, bønner og linser der a og til hober sig op i små plastikbøtter og som til sidst er så kedelige, at de må ud.


Chili con Nevera
Retten er til 4-5 personer i to dage
Spis pitabrød, dressing og peberfrugtsalat til den ene dag og grønkålssalater og hjemmebagt brød den anden.

1 kæmpe hvidløg
2 løg
de lidt kedelige gulerødder, bløde forårsløg og en stump selleri 
fedtstof til stegning
2 spsk balsamisk eddike
600 g hakket oksekød
2 tsk chiliflager
2 dåser flåede tomater
1 dåse søde majs
Evt. en dåse chilibønner
ca. 200 g linser
ca. 200 g fuldkorns bulgur
sukker, salt og peber

Pil og hak løg og hvidløg. Rengør grøntsagerne og skær dem i små terninger. Svits de to slags løg i fedtstof. Hæld eddike på. Kom kødet i gryden og vend det rundt med chilien. Tilsæt grøntsagerne og svits dem med et par minutter. Hæld dåserne på og lad retten simre minimum ½ time. Hæld linser og bulgur i retten, varm igennem og smag til med sukker, salt og peber.

1 kommentar:

  1. Tusinde tak for henvisningen :-) Konferencen i Bonn var god - EU er imponerede over at vi danskerne er begyndt at tage os sammen vedr. madspild - det er godt!

    Og skøn Chili con Køleskab du har lavet :-)

    Stop Spild Af Mad er i øvrigt begyndt at overtage Jyllands-Posten. Du er velkommen til at blande i debatten:

    http://blogs.jp.dk/stopmadspild/2011/11/17/enlige-straffes-med-madspild/

    KH
    Selina

    SvarSlet