onsdag den 9. november 2011

Grønt og godt

Grønkål er supersundt. Det er fyldt med vitaminer og mineraler, der holder huden sund, heler sår og gavner vores celler. Derudover er det billigt og det mætter. Det kan spises varmt og koldt og det kan holde sig fint i køleskabet, husk blot at åbne posen så det kan åndeeeeeee.
Her er mit bud på tre salater, men grønkålen er meget nem at kombinere med andre grøntsager og frugter.

Grønkålssalat
Dressing af: 2 spsk olivenolie, 1 spsk lys eddike, 1 tsk honning
300 g grønkål
3 klementiner
1 granatæble
Salt og peber
1 håndfuld valnødder

Rør olie, eddike og honning sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen i en stor skål. Rib grønkålen og skyl den i flere hold rent vand. Knug grønkålen tør og hak den fint med en stor kniv eller i en blender. Kom kålen i skålen med dressing. Rul granatæblet over bordet, halver det og tag kernerne ud. Der må ikke komme noget af det hvide med, da det smager helt vildt bittert. Hæld kerner og saft over kålen. Pil klementinerne, del dem i både og kom dem i kålen. Rist nødderne på en tør pande til de tager farve og hæld dem over salaten. Vend det hele rundt.

Grøn æblesalat  
200 g grønkål
2 æbler
5 tørrede figner
Dressing: 2 spsk olie, 1 spsk æbleeddike, 1 spsk honning, salt og peber.
Vask grønkålen, tør den og hak den fint. Skær æblerne i tynde både. Skær fignerne i strimler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend kålen i.

Fried grønkål

250 g grønkål
2 gulerødder
1 spsk olie
½ dl fløde
saften af ½ citron
1 tsk sukker

Riv ribberne af grønkålen. Skyl kålen godt, tør den i et viskestykke og hak den groft. Skræl gulerødderne og fortsæt med at skrælle, så du får nogle lange strimler. Vend kål og gulerødder på panden i olie i et par minutter. Hæld fløde og citronsaft over. Smag til med sukker, salt og peber og varm kålen igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar