mandag den 5. september 2011

Nem mad nu!

Jeg er klart til sammenskudsgilder hvor alle bringer noget med. Man smager en masse forskelligt, uden selv at have haft sved på panden. Det mest almindelige er jo at man laver en liste hvor man skriver sig på. Men jeg har endnu ikke oplevet at der kun var smør og mælk til kaffen på buffeten. Alle finder altid på at tage noget med - man vil jo gerne vise, hvad man kan. 
De her to retter passer godt til at tage med, da de kun bliver bedre af at stå lidt og vente på at blive spist. De er derfor også gode til de aftener, hvor familien kommer hjem på forskellige tidspunkter. 
 
Marineret kylling
1 dl hyldeblomst saft
2 knivspids safran
5 store kyllingebryster
Salt og peber
Rør hyldeblomst saft sammen med safran og krydr med salt og peber. Hæld marinaden i en pose og læg kyllingen ned i posen. Mariner i en halv time. Varm lidt olie på en pande. Brun kødet, hæld marinaden over og steg kødet færdigt ved lav varme i 10-15 minutter.
 
Gulerods couscous

500 ml varm bouillon

200 g couscous

5 gulerødder

Olie til stegning

1 tsk koriander

1 tsk spidskommen

2 spsk honning

3 spsk mandelflager

Dressing af 2 spsk olivenolie, 1 spsk æbleeddike og 1 tsk honning

Salt og peber

Basilikum til pynt

Hæld varm bouillon over couscoussen, læg låg på og lad dem stå i 10 minutter. Rengør gulerødderne og skær dem i skiver. Steg dem i olie, koriander og spidskommen i 5 minutter. Kom honning på panden og vend gulerødderne rundt. Sluk for varmen. Rist mandelflagerne på en tør pande. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen og de bagte gulerødder i couscousen. Pynt evt. med basilikum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar