fredag den 9. september 2011

Salater der smager

I stedet for at tænke på hvad vi skal have af kød eller fisk til aftensmad, kunne vi engang i mellem tage udgangspunkt i tilbehøret. Det er jo det der smager, og som vi egentlig bruger længst tid på. Så prøv de to salater og find så ud af hvad du vil spise hertil, udover brød.

Rødbede salat



750 g rødbeder

3 stængler bladselleri

1-2 pærer

50 g valnødder

2 spsk olivenolie

2 spsk mørk balsamico

2 tsk honning

Salt og peber

Kog rødbederne møre i ca. 45 minutter. Skrub skindet af under rindende koldt vand og skær dem i tern. Skær bladselleri i tynde skiver. Skær pærerne i tern. Rist valnødderne på en tør pande. Bland en dressing olivenolie, balsamico, honning, salt og peber og vend grøntsager, frugt og nødder i dressingen. Pynt med toppen af sellerien.



Spelt salat

200 g speltkerner eller perle byg
¼ agurk
1-2 tomater
1 rød peberfrugt
5 forårsløg
Dressing af 2 spsk olivenolie, saft af ½ citron, 1 fed presset hvidløg, 1 spsk sennep
Salt og peber
Kog speltkerner møre i bouillon i ca. 15 minutter og afkøl dem. Skær agurk, tomater og peberfrugt i tern og forårsløg i tynde ringe. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Bland grøntsager, spelt og dressing sammen. Her pynter basilikum også.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar