fredag den 8. juli 2011

Rød- ølle-brød-grød


Danskeren morer sig over udlændinge, når de prøver at sige ”rødgrød med fløde”. Hvad bilder vi os ind? Vi burde være lykkelige over, at nogen gider at lære et så lille et sprog og spise så pudsig en dessert. Nu, er jeg ikke interesseret i at sparke gang i en ny sprogdebat, det er bare sådan, at når der er mad indblandet, må jeg give mit besyv med! Så derfor har jeg lavet en ny test prøv: rød-ølle-brød-grød, der selvfølgelig er en lille klat øllebrød med rødgrød. 
Rød-ølle-brød-grød
1 stykke rugbrød
Vand og sukker
200 g jordbær
200 g brombær
100 g stikkelsbær
100 g sukker
1½ spsk kartoffelmel opløst i lidt vand
1 dl piskefløde
Smuldr brødet i en gryde. Hæld vand over så det netop dækker. Kog det op over svag varme. Smag til med sukker og afkøl grøden. Rengør bærerne. Halver evt. jordbærerne. Kom bærerne i en gryde og hæld sukker over. Kog det op over svag varme og lad det simre til bærerne er møre. Smag til med sukker. Rør kartoffelmel ud i lidt vand. Tag gryden af varmen og rør kartoffelmel blandingen i. Køl grøden af.
Pisk fløden. Fordel øllebrøden i dessertglas. Hæld grød over og pynt med flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar