fredag den 1. juli 2011

Drik rigeligt!


Døgnet igennem taber vi væske ved bl.a. udånding, sved og urin. Den væske må selvfølgelig erstattes og i alt har vi behov for ca. 3 liter væske om dagen. En del får vi heldigvis fra maden, men resten, ca. 2 liter, bliver vi nød til at drikke.
I varmen, er det meget vigtigt at få nok at drikke. Også selvom man er på biltur og ikke gider at stoppe hele tiden for at besøge det lille hus. Det kan få fatale følger, hvis man ikke drikker nok. Væskemangel viser sig nemlig hurtigt i form af svimmelhed, glemsomhed og manglende koncentrationsevne - meget uheldigt især hvis man sidder bag rettet. Men væskemangel kan heldigvis helbredes på den tid, det tager at drikke to glas vand. 
Spis derfor gerne supper her i varmen - denne her plejer at være populær og er god at have med i termokanden på turen.

 

Gazpacho
500 g tomater
2 røde peberfrugt
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Sherry eddike
Sukker
Salt og peber
Til pynt
¼ agurk
1 gul peberfrugt
1 stængel bladselleri
½ rødløg
Tilbehør hvidløgsbrød

Skær et kryds i tomaterne og hæld kogende vand over dem. Lad dem stå et par minutter og flå skindet af med en lille kniv. Halver de røde peberfrugter, fjern kerner, de hvide hinder og stilken. Skær dem i mindre stykker og kom dem i blenderen med tomaterne. Blend tomat og peberfrugt med hvidløg og olivenolie og smag til med eddike, sukker, salt og peber. Stil suppen på køl og lad den trække et par timer, inden den spises. Rengør agurk, peberfrugt, bladselleri og rødløg og skær det i små bitte stykker. Server de fintskårne grøntsager i små skåle til suppen sammen med hvidløgsbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar