fredag den 15. juli 2011

Vi vil ha' dessert nu

Det er ikke så tit vi får dessert hos os, selvom det bliver efterspurgt HVER DAG. 
Selvom desserter og søde sager ikke er noget der normalt indgår i en slankekur er det godt at planlægge sunde efterretter både til frokost og aftensmad. Ved at indkøbe de sundere alternativer undgår man at rive slik og chips ned fra hylderne, når lysten til det søde og fede bliver for overvældende. 
Denne dessert er ikke beregnet til det slanke liv men til det fede og lækre 

Hvid chokolade trifli
150 g cremefraiche
100 g hvid chokolade
400 g jordbær
8 makroner
Tag cremefraichen ud af køleskabet. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Tag chokoladen af varmen. Rør cremefraiche i chokoladen. Nip jordbærerne. Knus makronerne. Fordel makronerne i fire dessertglas. Hæld skiftevis jordbær og chokoladecreme over. Pynt med mynte.
Chokoladecremen bliver stivere når den kommer på køl. Så kan den bruges som en chokolade mousse.


Fakta om vandbad
Det er lidt svært at smelte hvid chokolade. Hvis den bliver for varm, bliver den grynet. 
Man skal endvidere passe på, at der ikke kommer vand i chokoladen, det giver også 
en klumpet konsistens. 
Det bedste er at smelte den på et varmeapparat/ radiator. Men da det vel er de færreste, der har dem tændt i øjeblikket, må vi ty til et gammeldags vandbad. Hæld varmt vand i en gryde. Stil en mindre - tør - beholder oveni gryden. 
Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i beholderen. Rør ofte i chokoladen. Hvis vandet bliver for koldt kan man stille det på varmepladen, men pas på det må ikke koge! Det der blandes i chokoladen – her cremefraiche- må ikke være for koldt, så klumper det også.1 kommentar: