I mange år har jeg måtte dykke dybt i pungen efter penge i januar måned. Sådan er det ikke i år.
Jeg har fin økonomi, selvom jeg ikke har noget job lige nu. Men det har også været svært at komme af med pengene i 2020.
Er der så nogen grund til, at vi igen har fokus på madspild, og det vi sparer ved at undgå at smide mad ud? Ja det er der, for det er ikke kun mad som vi smider ud, det er også emballage, spild af unødig transport, produktion og så er madspild den tredje største CO2- synder. Ubrugte madvarer er skyld i 3,3 milliarder ton CO2-udledning hvert år.
Som udgangspunkt er det også vanvittigt, at vi slæber mad hjem fra supermarkedet, pakker det ud, lægger det ind i køleskabet og ned i skufferne, venter en uges tid og så smider en stor del ud.
Du vil sikkert, lige som jeg, sige, at du ikke smider særlig meget mad ud. Men det gør vi desværre. Især middagsrester, friske grøntsager, brød og mælkeprodukter ryger direkte i bio-spanden.
Og du kender de gode råd-
Spis middagsresterne til frokost dagen efter
Brug alle former for grønsager i supper og gryderetter- hvis man kan bruge spinat i en sammenkogt ret, kan man også bruge icebergsalat
Skær rug- og franskbrød i terninger og frys dem ned eller blød brødet op og brug det i din næste dej
Hæld mælkeprodukter i gryderetter, supper, kage- og brøddej
Hvis du siger, at det gør du allerede, har jeg lige en ret
til dig, der er lavet at de blade der sidder rundt om blomkålen samt
blomkålsstokken, for dem plejer du da at smide ud ik?
Blomkålssuppe
1 stor portion eller 2-3 mindre
25 minutter
Blomkålsblade- og stok
Vand
1-2 spsk grønsagsbouillon
3 spsk piskefløde
salt, peber
Pynt evt. med persille
Brød som tilbehør
Skyl blade og stokke og skær dem i mindre stykker.
Hæld dem i en gryde og dæk med vand.
Kog op og tilsæt bouillon.
Kog til blomkålen er mør, det tager ca. 10 minutter.
Blend den varme suppe med fløde og smag til med salt og peber.
Varm igennem og server suppen.
Pynt evt. med persille og spis brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar