søndag den 26. august 2018

SÆSON FOR SQUASHCourgette på fransk, zucchini på italiensk eller squash på engelsk. På dansk bruges alle tre betegnelser. 

Courgetten stammer fra Sydamerika, hvor den er blevet dyrket af indianerne, længe før europæerne kom dertil. Det engelske navn er også af indiansk oprindelse. I Danmark har courgetten været almindelig brugt  fra begyndelsen af firserne.
Courgetten er den umodne græskarfrugt. Hvis man lader courgetten udvikle på planten, bliver den til et almindeligt græskar. Courgetter findes nu i en mængde former og farver, men som handelsvare er det den aflange, mørkegrønne type, der har slået bedst an.

Kødet er hvidligt og fast med en meget neutral smag og bløde kerner. Den er anvendelig i fars, brød, syltet, i kager, stegt i salater, som erstatning for pasta eller kød.


Syltede squash
30 minutter
Nem
Til 1 glas
Syltning

1 mindre squash
50 ml vand
75 ml eddike
50 ml sukker
1 stilk rosmarin
1 stilk timian
2 skiver chili

Skær squashene i trekanter. Kog vand, eddike, sukker, rosmarin, timian og chili op i en lille gryde. Hæld squashene i når det koger. Sluk for varmen og hæld det hele i et lille glas. Opbevar på køl.


Squashsalat

30 minutter
Nem
Hovedret til 1 person eller tilbehør til 2

1 mindre squash
2 skiver chili
olie til stegning
1 fed hvidløg
2 spsk mørk balsamico
salt, peber
1 æg
1 tomat
1 spsk fløde
1 håndfuld blandet salat
evt. brød eller pasta.

Skær squashene i trekanter og hvidløg i skiver. Varm olie på en pande og vend squashene, og chili og hvidløg rundt til de tager farve. Skru ned for varmen og hæld balsamico på. Krydr med salt og peber. Steg videre i 5 minutter. Skær tomaten i terninger. Hæld dem på panden og vend rundt et par minutter. Rør æg og fløde sammen og steg en tynd omelet på en anden pande. Skær omeletten i tynde strimler og vend dem i squashene sammen med salaten. Server evt. med brød eller pasta.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar