lørdag den 1. august 2015

Den nemmeste sommerdessertTil 6 personer
Nem
30 minutter

6 små kagebunde eller en stor
ca. 150 ml hyldeblomstsaft
100 ml kvark 40%
kornene fra ½ stang vanilje
2 spsk flormelis
300 ml piskefløde
600 g blandede bær, bruger du ribs kan de dyppes i hyldeblomstsaft og efterfølgende i sukker.

Sæt kagebundene på et fad. Hæld hyldeblomstsaft over. Rør vaniljekorn og sukker sammen med kvarken. Pisk fløden til skum og vend den i kvarken. Fordel skummet over kagebundene. Pynt med bær.

Dessertens historie
Det franske ord dessert har været brugt siden middelalderen, men det er først i 1700-tallet, at man begynder at bruge det på dansk. Ordet dessert kommer af fransk, desservir der betyder at tage af bordet - før desserten bliver serveret.
Mennesket har til alle tider haft en sød tand, og traditionen med at afslutte et måltid med noget sødt har været kendt længe. I middelalderen sluttede måltidet ofte med noget sødt, men søde sager kunne lige så godt blive serveret gennem hele måltidet. Reglen var, at det der blev betragtet som særlig fint og kompliceret af lave kom ind til sidst. Det kunne være frugt kogt i sukker eller honning, en sød mælkeret eller tørret frugt. Kager var meget populære, men de var ikke bagt i ovn, som vi kender dem nu. De var kogt i olie som klejner eller i jern som vafler og blev spist med syltetøj. Fra midten af 1700-tallet kommer der også budding og is til.

Opskriften har været brat i Flensborg Avis den 31. juli 2105
Foto Gertrud Sabroe Termansen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar