torsdag den 19. februar 2015

Brunsvigerkage



Det er på denne tid af dagen, man har allermest lyst til kage ik?

Denne brunsviger er med bagepulver og ikke gær, som vi normalt laver den - men den er ualmindelig god alligevel.

Der er nok til 10, hvis de ikke skal blive mætte af kage...

50 g smør
1 dl yoghurt eller kærnemælk
1 dl mælk
3 æg
250 g sukker
250 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje

Topping
200 g brun farin
1/2 dl mælk
75 g smør
50 g kokos
2 tsk kanel

Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smørret og køl det ned. Hæld yoghurt og mælk i. Pisk æg og sukker skummende. Bland mel, bagepulver og vanilje og hæld det i æggene sammen med smør-mælken. Rør dejen sammen. Beklæd en form ca. 30 gange 20 cm. med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i 25 minutter.
Varm brun farin. mælk, smør, kokos og kanel i en gryde over lav varme. Hæld farinblandingen over kagen og bag videre i 10 minutter. Afkøl kagen på en rist og opbevar den i en pose til den skal spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar