tirsdag den 21. maj 2013

Laks og lune kartofler






Server middagen på én tallerken og da det er onsdag i dag står den i følge min madplan på fisk. Kan du ikke nå/gider ikke at tilberede laks, er der skønne alternativer på dåse f.eks. laks i olivenolie eller røget ørred og selvfølgelig gerne PURE fra Larsen Danish Seafood.Og det er helt ok at spise fisk på dåse, det er lige så sundt som de friske alternativer.

600 g små kartofler
4 små laksefileter eller et par pakker røget ørred/ laks
1 fennikel
1 rødløg
100 g feldsalat
1 bundt dild
1 glas stenbiderrogn

Dressing
1 spsk citronsaft
1 spsk lys eddike
3-4 spsk olie
2 æggeblomme
Salt og peber

Rengør kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Pil dem. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend kartoflerne i dressingen og læg dem på et serveringsfad. Dup laksen tør og steg den på skindsiden til den er netop gennemstegt. Rengør fennikel og løg og skær begge i tynde strimler. Vask salaten og dup den tør. Arranger laks og grøntsager på kartoflerne. Hak dilden og drys den over salaten. Server rogn til.

Foto: Bjørn Jacobsen til ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar