tirsdag den 14. maj 2013

Jeg har en plan!
Jeg vil gerne spise sundt og godt. Maden må gerne være hjemmelavet og det skal være varieret. Men jeg går nogen gange helt i sort, som for eksempel i øjeblikket. Jeg aner ikke, hvad jeg skal kokkerere. Jeg står foran slagteren, grønthandleren, fiskehandleren og der kommer ikke noget til mig. Udvalget er for stort og jeg kan ikke beslutte mig. Så for det meste kommer jeg hjem med 400 g hakket bio okse og 1 hvidkålshoved. Det kan jo ikke blive ved sådan, så jeg har lavet en plan. Og den har hjulpet mig. Nu ved jeg, hvad jeg skal købe - kan gøre det til flere dage af gangen og undgår derfor tåbelige bonuskøb som plastikdåser, mystiske tesorter og andet jeg ikke har brug for.

Mandag er hakket kød dag
Tirsdag er pasta dag - gerne kødfri dag
Onsdag er kylling/fisk
Torsdag er suppedag
Fredag - lørdag er fridage
Søndag - Boller/ pita/ brød med ugens rester

Lad dig inspirere- måske kan det også få dig til at komme ud af det sorte inspirationshul.


I dag er det jo tirsdag, så vi skal ha pasta med Ramsløgmandeltamtam et andet ord for pesto

75 g mandler
1 tsk salt
2 spsk vand
7 blade ramsløg
ca. 4 spsk oliveolie
1-2 tsk lys eddike
fuldkornsspagetti

Rist mandlerne på en tør pande til de begynder at dufte. Hæld salt og vand over. Lad vandet fordampe, ryst pande og rist videre i ca. 5 minutter. Afkøl mandlerne. Hak ramsløg groft. Blend ramsløg, mandler, olivenolie og smag til med eddike, salt og peber.
Server pestoen til fuldkornsspagetti.


2 kommentarer:

  1. Jeg kender det så godt og det at skulle gå og tænke over hvad der skal spises om aftenen tager ofte længere tid end at lave maden. Hvis jeg spørger hvad vi skal spise lyder svarene typisk : pizza eller pasta og INGEN kartofler. Jeg vil prøve med din plan fra i morgen. Det er jo torvedag :-)

    mange hilsner
    Angelika

    SvarSlet
  2. Du har ret. Alt den tid der går på at spekulere på hvad der skal "serveres", kunne bruges til noget meget mere fornuftigt.


    SvarSlet