mandag den 11. marts 2013

Et smukt svin

En del af et smukt svin


Det rygtedes blandt børnenes venner, at vi skulle have flæskesteg lørdag aften, så der var trængsel omkring middagsbordet. Hvilket jo er skønt- især når de unge gæster kan lide maden, ellers kan stemningen godt blive en lille smule anstrengt hos os. Jeg kan ikke udstå forældre, der ikke har lært deres børn, at spise det der bliver serveret, vel at mærke når de er på besøg. Når de er hjemme, kan de te sig som det passer dem - både forældre og børn.
Fordelen ved flæskesteg er, at der ofte er til et par dage, hvis man strækker den med masser af tilbehør. Dag to kunne være en ultimativ flæskestegssandwich med hjemmebagte grovboller, dag tre i en tortilla eller biks.
1 kamsteg på ca. 2 kg
en hel del flagesalt - gerne fra Falksalt
frisk timian, rosmarin
peber
vand 

Skær sværen helt igennem, det er især i siderne at maskinen ikke er kommet i dybden. Krydr godt med salt og peber, især mellem sværen. Fordel ligeledes krydderurter mellem sværen. Læg stegen i et fad, hæld 1 glas vand i bunden af fadet. Sæt stegen i en kold ovn og tænd på 200 grader. Steg i 1 time og 15 minutter. Hæld mere vand i undervejs. Tag stegen ud, hæld bouillonen i en gryde. Skru ovnen op til maksimum (ca. 275 grader) og steg sværen sprød- det tager ca. 10 minutter. Lad den hvile 10 minutter inden du skærer den i tynde skiver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar