søndag den 21. august 2011

Præstens brombær


Det er mig, der sylter i min familie. Men alle hjælper til med at plukke bær, for de ved, hvilke lækkerier der venter, efter bærerne er blevet blandet med kilovis af sukker. 
Forleden dag, var jeg ikke lige i nærheden, da der stod et par spande brombær og ventede på at blive syltet. Min mand ville ikke lade de gode brombær gå til spilde, så han begav sig ud i kunsten at sylte. Resultatet blev en rigtig god brombærmarmelade, der hverken løb ned af fingrene, eller skulle skæres ud af glasset.

Præstens brombær
1 liter brombær
300 ml sukker
Saft af ½ citron
Skyl brombærrene godt for der er rigtig mange orm i! Hæld bærerne i en gryde. Hæld sukker og citronsaft over og lad det stå natten over eller indtil sukkeret er smeltet. Varm brombærrene op og lad det simre til bærerne er møre. Tag dem op med en hulske og kom dem på rene glas. Kog lagen ind til den er sirupsagtig. Man skal være over den hele tiden, for lige pludselig er lagen kogt væk. Hæld lagen over brombærrene og luk glassene.

Brombær og æbler

250 g brombær

250 g æbler

200 g sukker

Skyl brombærrene. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern. Hæld brombær, æbler og sukker i en gryde og kog det langsomt op. Sluk for varmen og lad det køle af. Kog det op igen, tag de møre brombær og æbler op og kom dem i et rent glas. Kog sukkerlagen ind til sirup og hæld den over frugterne. Luk glasset.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar