mandag den 13. juni 2011

Dyp og steg

Hyldeblomster friteres
Friterede hyldeblomster
Det er lige nu hyldeblomsterne blomstre, så nu skal der dyppes og steges.
Lad stilken sidde på, så man bedre kan holde i dem, når de skal steges og blomsterne skal spises.

10 store skærme hyldeblomster med stilk
120 g mel
1 tsk salt
2 æg
250 ml mælk
100 ml koldt danskvand
En del olie til stegning
Florsukker til drys

Hæld mel og salt i en røre skål. Pisk æggene sammen og rør dem i melet. Rør mælken i så snart dejen bliver tung og pisk den kolde danskvand i til sidst.
Varm olie i en stor tykbundet pande. Dyp en skærm i dejen og steg det i olien til det er bliver lysebrunt. Gentag til der ikke er flere blomster. Lav et par pandekager af den sidste rest dej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar