mandag den 6. juni 2011

Fantastisk fødselsdag

Børnefødselsdag
Bag den skønneste kagekone

Det er faktisk sådan, at et femårs barn ikke må få mere end 40 g sukker om dagen. Så med den viden, er det svært at servere kakao, kage, ketchup og slikposer. Og med fare for at få en masse sundhedsapostle på nakken, vil jeg dog mene, at netop den dag barnet har fødselsdag, må de gerne slå sig løs. Problemet opstår, hvis der er noget at fejre hver weekend, for det løber hurtigt ud i hverdagene.

Kagekone
Dejen kan også bruges til rigtig gode boller, men så tilsætter jeg 1 tsk stødt kardemomme, for at få en god smag. Dejen kan endvidere laves dagen før og sættes køligt om natten, så bruger man bare kun 10-15 g gær.

100 g smør
150 ml mælk
40 g gær
200 ml yoghurt
1 tsk salt
50 g sukker
Ca. 600 g mel
Brun sukkerglasur
100 g farin
75 g smør

Pynt
Sukkerkugler, blomster og glasur
Smelt smørret og hæld mælken i. Rør gæren ud i lidt af mælkesmørret og hæld resten i sammen med yoghurt, salt og sukker. Ælt mel i til dejen er glat og slipper bordet/ skålen. Lad dejen hæve 1 times tid. Rør farin og sukker sammen. Beklæd en bageplade med bagepapir. Ælt dejen igennem og tag en klump fra til hovedet og to mindre til arme. Rul en kjole (en stor trekant) ud med kagerullen i næsten hele bagepladens længde. Læg hovedet på pladen, læg kjolen på, form to arme og læg dem på. Fordel den brune farin på kjole og arme og lad konen hæve i 30 minutter. Bag hende i ca. 20 minutter ved 200 grader. Pynt den afkølede kone med sukkerkugler, blomster og glasur. Hun smager bedst samme dag.

1 kommentar:

  1. Det er da et fantastisk billed! Jeg ville gerne med til den fødselsdag!
    Knus

    SvarSlet