søndag den 14. september 2014

Græskarsuppe med æbler


Hak, hak, hak, kog, kog, kog, blend, blend, blend, blend, spis, spis...........

Kom æbler i din suppe, det giver en fin syrlighed til græskar, selleri og søde kartofler. 

2 æbler
1 løg
Ca. 1,3 kg hokkaido græskar
½ cm frisk ingefær
1 l bouillon
½ dl æblesaft
1 fed hvidløg
1 tsk frisk timian
 Chili, salt og peber

Dukkah f.eks. fra Mill&Mortar


Del æblerne i kvarte, skræl dem, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget. Vask græskaret, skær det i små terninger og tag 300 g fra. Skær skrællen af ingefæren og skær den i skiver. Sauter æbler, løg, græskar og ingefær i olie. Hæld bouillon og æblesaft over og lad simre i 25 minutter til græskaren er mør. 
Sauter resten af græskaren på panden til den bliver mør. Hak hvidløg og steg det med det sidste minut. Krydr med timian, chili, salt og peber. 
Blend suppen og smag til med salt og peber. Server med stegte græskar og dukkah.

Opskrift på dukkah finder du her:
http://louises-koekken.blogspot.de/2014/03/sellerisuppe-og-dagens-dukkah.html


Ingen kommentarer:

Send en kommentar