søndag den 14. september 2014

Bagt græskaræblesalat

Så har græskarene gjort deres massive, orange indtog i supermarkederne. De ligger der, og de bliver liggende, for de holder sig godt. Men inden de bliver tørre og kedelige, må vi eksperimenterer lidt med salater, supper, kager og pesto. Her er en lun salat - husk at toppe med nødder og friske æbler, så det ikke bare bliver blød, blødt, blødt.


1 lille butternut græskar
1 stort æble
½ cm ingefær
1 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie

2 spsk solsikkekerner
1 æble
1 bakke feldsalat
olie-eddikedressing

Tænd ovnen på 200 grader.
Vask græskar og æble og fjern kerner og kernehus. Skær dem i både og læg dem på bagepapir på en bageplade. Hak ingefær fint og vend det i græskaren med citronsaft, olie, salt og peber. Bag i ca. 25 minutter.
Rist solsikkekerner på en pande til de netop får farve. Skær æblet i små tern. Vask salaten og læg den på et fad. Læg de varme grøntsager ovenpå. Hæld dressing eller blot olie og eddike over og pynt med kerner og friske æbletern.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar