torsdag den 15. maj 2014

Du kan nå det endnu - varme hveder

Historien om hvederne kender I til hudløshed - her er opskriften


40 g gær
2 dl mælk
1½ dl yoghurt
1 æg
2 tsk salt
3 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 tsk revet citronskal
650 g hvedemel
Sammenpisket æg til pensling

Varm mælken op til den er fingervarm. Opløs gæren i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, yoghurt, æg,
Her er der en tredobbelt portion på vej, men mindre kan også gøre det
salt, sukker og krydderier.
Ælt mel i til dejen føles smidig og slipper bordet. Lad dejen hæve overdækket i 45 minutter. For et stort ovnfast fad eller bradepande med bagepapir. Ælt dejen igennem, del den i 12-15 stykker, form dem til boller og sæt dem tæt på bagepladen. Pensl med sammenpisket æg. Lad dem hæve yderligere 30 minutter. Bag bollerne i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar