fredag den 19. juli 2013

Scones og tekundskab

Chokoladescones
Intet teselskab uden scones. De små søde boller er bagt med bagepulver og skal derfor ikke hæve. Da man heller ikke skal røre for meget i dejen efter melet er kommet i gør det dem meget hurtige at bage.


Sådan brygger du en god kop sort te:
Bring vand fra den kolde hane i kog. Hæld teblade i kanden. Hæld det friskkogte vand over tebladene. Lad teen trækker den tid der er angivet på emballagen. Rør rundt i kanden. Hvis det er en te med gavesyre bør den hældes i en anden opvarmet kande, således at bladene bliver siet fra. Nu er teen klar til at blive serveret. 
Chokoladescones
300 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 tsk salt
75 g smør
75 g chokolade
1 dl sødmælk eller ½ dl fløde + ½ dl letmælkTænd ovnen på 200 grader. Hæld mel, bagepulver og salt i en skål. Hak smørret i og smuldr det med fingrene til en grynet masse. Hak chokoladen groft og hæld den i dejen. Saml hurtigt dejen med mælk, uden at ælte den for meget. Rul hver dejkugler tykt ud 2- 3 cm., og pres 12 scones ud med en rund form eller et glas. Sæt scones på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 12 minutter. Køl dem af på en rist og opbevar dem i en plasticpose til de skal serveres.
Server scones som de er eller byd smør og marmelade til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar