tirsdag den 8. januar 2013

Tænk det søde ind i dine måltider


Husk at tænke det søde ind i dine måltider, hvis du er på skrump, ellers risikere du at falde i slikskålen med et brag. Ingredienser som gulerødder, tørrede tomater, tørrede frugter, æblesaft og artiskok giver god sødme til hovedretten og dulmer sukkertrangen.

1 kylling
250 g små løg
En smule fedtstof til stegning
50 g tørrede tomater 
4 stilke frisk timian
3 dl ælesaft eller cider
ca.2 dl bouillon
Salt og peber

1 dåse artiskokhjerter
50 g grønne oliven

Tilbehør kartofler


Tænd ovnen på 180 grader. Del kyllingen i ca. 8 stykker. Pil løgene. Brun kyllingestykkerne i en gryde, tag kødet op og brun løgene. Læg kødet ned i gryden igen med tomater og krydr med timian, salt og peber. Hæld æblesaft og bouillon over og varm op til kogepunktet. Stil gryden i ovnen. Lad det simre færdigt i ca. 45 minutter. Dræn artiskokhjerterne og del dem i kvarte. Vend artiskokkerne i retten sammen med oliven. Server kartofler til.


Billedet er taget af Bjørn Jacobsen til SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar