fredag den 26. oktober 2012

Græskarkage

"Den er god, er det en græskarkage? det kan man slet ikke smage".
Nu lakker græskarugen mod enden og det er min familie glad for! Vi har aldrig været de store græskarspisere, og en hel uge med mors forsøg var måske også lige i overkanten.
Men ikke desto mindre egner græskar sig perfekt i brød og kager. Det giver bagværket en mild nøddesmag og en god fugtighed og så holder det sig godt. Men denne kage holdt ikke længe- den var væk inde glasuren var tør.

Du kan bruge butternut, muskat eller hokkaidogræskar til kagen. Det er kun hokkaidogræskarets skal, man kan spise, de andre skal skrælles.

300 g rengjort græskar
250 g smør
250 g rørsukker
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
1 spsk kanel

Evt. 125 g flormelis, gul frugtfarve og vand

Tænd ovnen på 175 grader. Riv græskaren fint. Pisk smør og sukker luftigt og pisk æggene i et ad gangen. Rør græskar i. Bland mel og krydderier sammen og vend det i dejen. Hæld dejen i en smurt form og bag den i ca. 45 minutter.Afkøl kagen på en rist, rør glasuren sammen og pynt den kolde kage.
Bonusinfo Det er ikke nødvendigt med glasur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar