I denne uge har 7. klasserne på Duborg Skolen et avisprojekt hvortil de søgte annoncører. Da jeg hørte, at både McDonald og Saturn havde indrykket en annonce, tænkte jeg, at det var da også lige noget for Louises Køkken. Som betaling foreslog jeg at bage kager! de er ca. 50 plus det løse, så det bliver cookies. Jeg har brugt smarties og hvid chokolade, det gør dem hvinende søde. Så hvis det ikke var til 12-13-årige piger, ville jeg have brugt mørk chokolade.
375 g blødt smør
300 g brun farin
375 g sukker
1 spsk vaniljesukker
400 g mel
175 g havregryn
2 æg
200 g hvid chokolade
125 g smarties
Tænd ovnen på 200 grader. Pisk smør og de tre slags sukker sammen. Rør mel og havregryn i sammen med æggene. Hak chokoladen og bland den og smarties i dejen. Form små flade kugler på 25 g stk og sæt dem på bageplader. Bag dem i ca. 10 minutter. Afkøl dem på en rist, og læg dem i kagedåser når de er helt afkølede.
Efterskrift:
Kagerne var en succes, men journalisterne glemte at sætte min annonce i avisen - øv.
fredag den 30. marts 2012
torsdag den 29. marts 2012
Frokost i Flensborg
Kommer du forbi Flensborg i påsken, bør du gå en tur i Rote Strasse og spise en dejlig suppe i Blumenhof i den lille suppebutik. Som alt andet her i byen er det vildt billigt!
En gang røg til Otmar
I dag slutter en af mine tidligere redaktører med at redigere og da han er en af dem der har egen rygekabine har jeg sammensat en røget frokostmenu til Otmar.
Vi lægger ud med lidt dansk tapas
Røgede muslinger
Server citron og ristet rugbrød til
Herefter er der en skøn påskesalat med tærte til.
Vi lægger ud med lidt dansk tapas
Røgede muslinger
Server citron og ristet rugbrød til
Herefter er der en skøn påskesalat med tærte til.
TID: CA. 20 MIN.
200 g varmrøget ørred
6 vagtelæg
1 bundt grønne asparges
2 avokado
1 spsk citronsaft
1 bakke feldsalat
1 glas stenbiderrogn 50 g.
1 dl cremefraiche 18 %
½ dl rygeost
Peber, sukker og evt. salt
Skær fisken i mundrette stykker. Kog æggene hårde, i ca. 3 minutter. Pil og halver dem. Knæk det nederste af asparges og kog dem i saltet vand i ca. 3 minutter. Skær dem i mindre stykker. Halver avokadoerne, fjern stenene og skær skallen af. Skær kødet i lange stykker og vend dem i citronsaft. Rengør salaten og arranger den i små skåle med ørred, asparges, æg og avokado. Rør rogn, cremefraiche og rygeost sammen og smag til med peber, sukker og evt. salt. Server dressingen til fiskesalaten.
Tærte med røget laks og røget ost
Tærtedej
100 g hvedemel
1 tsk salt
50 g smør
1 æggeblomme
Fyld
100 g røget laks
½ løg
2 fed hvidløg
250 g små tomater
2 æg og 1 æggehvide
100 g friskost
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
75 g italiensk røget revet ost1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
Hæld mel og salt i en skål. Hak smørret ned i melet og smuldr det mellem fingrene. Saml dejen med æggeblommen og tril den til en kugle. Læg dejen på køl i 10 minutter. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 20 cm i diameter. Prik i den med en gaffel. Bag tærtebunden i ca. 15 minutter ved 180 grader til den tager farve.
Skær laksen i strimler. Pil og hak løg og hvidløg. Vask og halver tomaterne. Pisk æg og friskost sammen med krydderierne og rør revet, røget ost i. Fordel grøntsagerne i tærtebunden og hæld æggecremen over. Bag tærten færdig i ca. 25 minutter.
Velbekomme!
Velbekomme!
onsdag den 28. marts 2012
lam menu
Allerede i sidste uge var der en opskrift på lam, men som man ikke kan komme uden om and og flæskesteg i julen, kan man heller ikke se bort fra at det er lam og æg der præger spisebordet i påsken. At vi spiser lam i påsken skyldes at kristne har overtaget jødernes tradition hermed. Jøderne mindes flugten fra Ægypten, når lammet kommer på bordet. Mens de kristne har lagt en ny forståelse i lammet. Jesus bliver nemlig ofte omtalt som et lam. Kristne ser Jesus som et offerlam, der har befriet mennesker fra alt hvad der tynger og undertrykker. Den dybere forståelse vil jeg overlade til præsterne i påsken og blot konstatere at det er fantastisk med lammesteg, ikke mindst til påske.
Læs mere i Flensborg Avis den 29. marts om påsken.http://www.fla.de
Læs mere i Flensborg Avis den 29. marts om påsken.http://www.fla.de
Lammeskank
Skal det være nemt kan man komme rodfrugter og kartofler ind i ovnen, når der er 1 times stegetid tilbage. Så er tilbehøret klart sammen med kødet.
4 fed hvidløg
1 spsk koriander frø
1 spsk chiliflager
1 tsk stødt ingefær
1-2 tsk salt
6 lammeskanker (Lammhaxen)
Olie til stegning
250 ml bouillon
Ca. 250 ml mørk øl
Tænd ovnen på 160 grader. Pil og hak hvidløgene. Stød koriander, chiliflager og ingefær i en morder sammen med salt og bland det med hvidløget. Stik huller i skanken med en lille kniv, eller løsn skindet/fedtet lidt og kom krydderierne ned i. Varm fedtstof i en gryde og brun skankerne. Stil skankerne i et ovnfast fad. Hæld lidt bouillon og øl over og sæt fadet i ovnen. Hæld lidt bouillon og øl over kødet ca. hver halve time. Skankerne skal have ca. 2½ time eller indtil kødet løsner sig fra benet.
Couscous
200 ml couscous
400 ml bouillon
50 ml olivenolie
Saft og skal af ½ citron
½ tsk af følgende stødte koriander frø, chiliflager, stødt ingefær
1 fed hvidløg
5 stilke hakket mynte
Salt og peber
Hæld couscous i en skål og hæld varm bouillon over. Lad det stå 15 minutter under låg. Rør olie, citron saft og -skal i og smag til med krydderier, hvidløg og mynte. Krydr med salt og peber.
Kål salat
Spis kål i påsken, det holder maven i gang, fylder godt og feder lidt.
¼ hvidkål
2 gulerødder
2 æbler
100 g dadler/ figner /rosiner
50 g hasselnødder
1 bundt friske koriander
Olivenolie og citronsaft
Salt og peber
Skær kålen i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i lange strimler. Vask æblerne og skær dem i tynde både. Hak de tørrede frugter. Rist nødderne på en tør pande. Vend det hele sammen i en skål og hæld olie og citronsaft over. Krydr med salt og peber.
Min lille tærte
Tærter er perfekt restemad. Her kan man komme af med små portioner af ost, mælkeprodukter, skinke og pølse.
Skal det gå hurtigt, kan jeg klart anbefale færdige ruller med tærtedej. Der er kommet en spelt variation fra Wewalka- forhandles bl.a. i føtex- som er ganske velsmagende. Husk at de SKAL forbages ellers bliver det noget blødt stads. Hvis det skal være grovere, kan man rulle kerner og frø ud på tærtedejen. Det giver et godt bid.
1 rulle fuldkorns tærtedej
½ dl sesam, hør, speltflager eller lign.
300 g spinat
3-4 æg
4 dl hytteost, fløde, mascarpone, yoghurt eller lign.
100 g ost
100 g skinke, pølse eller tun
muskat, salt og peber
Tænd ovnen på 220 grader.
Pak tærtedejen ud. Læg den på bordet og drys kerner og flager over. Rul tærtedejen lidt større og fordel den i en stor og en lille tærteform. Prik huller i med en gaffel og dæk med papir og tærteærter. Bag i 10 min. Fjern papiret og bag yderligere 5 minutter.
Tø spinaten op og pres den fri for væde. Pisk æg og mælkeprodukter sammen. Riv eller smuldr osten og bland det i æggene. Skær kødet i tynde skiver. Fordel spinaten og kødet i de forbage tærter. Hæld æggefyldet over og bag tærterne færdig i ca. 25 minutter.
Fordelen ved to tærter er, at man kan lave variere fyldet, så alle omkring bordet får noget de bryder sig om.
tirsdag den 27. marts 2012
Forår i London
Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Nigella Lawson og en hel del andre har gjort det, man for bare 15-20 år siden, havde troet var umuligt. Nemlig at forvandle det fedtdryppende, engelske køkken til noget der er lækkert og værd at rejse efter. Der har jo altid været rigtig gode Michelin restauranter i England, men det at finde gode restauranter på hver et gadehjørne (i hvert fald i London), det er noget nyt. Der er stadig masser af pubber der servere typisk engelsk morgenmad, frokost og aftensmad. Men selv her, er det ligesom, at de også har set lyset. De tilbyder en god salat og serverer masser af friske (fra fryseren) grøntsager til pien og pinten.
Hvis man alligevel er på de kanter og er træt af kæderestauranter og ensformighed og tilmed er sulten, er der er et stort overdækket fødevaremarked i London. I gå afstand fra Millennium Bridge, Tate Modern, Shakespeare’s Globe og St. Pauls Cathedral finder man Borough Market. Her har de siden 1756 solgt madvarer til londonerne. De tilbyder udsøgte brød og kager, grøntsager, fisk, kød og engelske oste i alle afskygninger. Hvis man ikke ønsker at købe de friske varer med hjem, står masser af søde engelske mænd og kvinder parat med burgere, hotdogs, varme retter, supper og varme og kolde drikke som man kan spise på stedet eller tage med.
Her er opskriften på en skøn varm drik, inspireret af den den søde mand her på billedet solgte.
Varm ingefær lime drik
5 øko lime
100 g sukker
1 cm ingefær
Skær limefrugterne i grove tern og hæld dem i blenderen. Hæld sukker og ingefær i. Blend det hele og lad det stå og trække i min. ½ time - gerne længere. Si saften fra og bland den med varm vand.
Gordons Klistrede citronkylling
Skønno aftensmad
Skønno aftensmad
1 kylling skåret i 8 stykker
Olivenolie
1 helt hvidløg delt på tværs
Timiankviste
Sherryeddike
2 spsk soja
3 spsk honning
1 citron i tynde skiver
1 bundt persille, hakket
Salt og peber
Krydr kyllingestykkerne med salt og peber. Varm olie i en stor pande. Brun kødet (ad flere omgange) med hvidløg og timian til kødet er gyldent. Kom alle kyllingestykkerne tilbage i panden, stænk med eddike og tilsæt soja og honning. Ryst panden ivrigt. Hæld en sjat vand på og tilsæt citronskiverne. Lad væden boble og koge ind til en sirup. Det tager ca. 10 minutter. Nu skulle kødet være færdigt, hvis ikke, giv det lidt længere. Hak persillen og drys det over den færdige ret. Server kartoffelmos til.
mandag den 26. marts 2012
Umoderne kager
Jeg er ofte i gang med at bage et eller andet, for så er jeg fri for at gøre, det jeg ikke gider.
Så for et par uger siden kaldte jeg familien sammen til te og boller ved 4 tiden om eftermiddagen. Det gad min mand ikke! Han var træt af at skulle sidde der og drikke te og æde mine forsøg. Det satte en midlertidig stopper for min bagelyst, med den er så småt kommet igen. Og det er min mands lyst til hjemmebag også.
Så for et par uger siden kaldte jeg familien sammen til te og boller ved 4 tiden om eftermiddagen. Det gad min mand ikke! Han var træt af at skulle sidde der og drikke te og æde mine forsøg. Det satte en midlertidig stopper for min bagelyst, med den er så småt kommet igen. Og det er min mands lyst til hjemmebag også.
Kagerne her er ikke helt med på moden, da de kun har masser af dejligt fyld men er helt upyntede.
Muffins
150 g smør
150 g sukker
Korn af en stang vanille
Saft og skal af ½ citron
1 æg
225 g mel
2 tsk bagepulver
250 g yoghurt eller hytteost
2 Snickers chokolade eller lign.
Tænd ovnen på 175 grader. Smør muffinsformene eller sæt en papirform i hver. Rør smør, sukker, vanille og citron sammen. Pisk ægget i. Bland mel og bagepulver i dejen skiftevis med yoghurten. Hak chokoladen og vend den i dejen. Fordel dejen i formene og bag kagerne i ca. 30 minutter. Lad kager blive i formen til de er let afkølede.
Pizzaboller
100 ml mælk
40 g gær
150 ml tomatpure
1 æg
1 tsk salt
1 tsk sukker
3/4 dl olie
75 g salami i tern
Ca. 500 g hvedemel
12 skiver ost
Varm mælken til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken og tilsæt resten af mælken, tomatpure, æg, salt, sukker, olie og salami. Ælt mel i til dejen føles smidig og slipper bordet / skålen. Lad den hæve overdækket i 45 minutter. Tænd ovnen på 180 grader. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Sæt dem i en muffinsform og læg en skive ost på hver. Lad dem hæve i 20 minutter. Bag dem i ca. 15 minutter til de er lysebrune og osten er smeltet.
søndag den 25. marts 2012
Hytteost?
Kommer du også til at tænke på slankekure og Karolines Køkken når du ser et bæger hytteret?
Det gjorde jeg, indtil jeg i onsdags var til et skønt inspirations arrangement i Københavns Madhus, arrangeret af Arla. Her var der linet hytteost og masser af grøntsager, krydderurter, pølser og søde sager op som vi kunne kombinere med hytteosten. Det kom der mange finurlige retter ud af. Bedst var brødet bagt med hytteost, dressingerne, guacamole og de søde sager.
Tag hytteosten med ind i køkkenet igen og kombiner den med forårsbebudere som radiser, purløg, ramsløg og små, søde tomater og smag rigtig godt til med noget surt eller stærkt.
Broccolisalat med ristede speltkerner
50 g speltkerner
1 bundt broccoli
1 rødløg
200 g hytteost
citronsaft
sukker, salt og peber
50 g rosiner
Rist kernerne på en varm pande til de begynder at dufte. Hæld 2 spsk vand og 1 tsk salt på og lad det fordampe. Hæld kernerne over på en tallerken og afkøl dem. Rens broccoli og skær det i små buketter (gem stokken til suppe). Pil og hak løget. Smag hytteosten til med citronsaft, sukker, salt og peber og vend broccoli og hytteost i dressingen. Pynt med kerner og rosiner og server.
Vaniljecreme med hytteost
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
2 dl piskefløde
200 g hytteost
Pisk æggeblommerne lysegule med sukker og vaniljesukker. Pisk fløden til skum og vend det i æggeblommerne sammen med hytteost. Server til frugt.....
PS hos Arla hedder det hytteost, hos Thise hytteret og i Tyskland hedder Hüttenkäse.
Det gjorde jeg, indtil jeg i onsdags var til et skønt inspirations arrangement i Københavns Madhus, arrangeret af Arla. Her var der linet hytteost og masser af grøntsager, krydderurter, pølser og søde sager op som vi kunne kombinere med hytteosten. Det kom der mange finurlige retter ud af. Bedst var brødet bagt med hytteost, dressingerne, guacamole og de søde sager.
Tag hytteosten med ind i køkkenet igen og kombiner den med forårsbebudere som radiser, purløg, ramsløg og små, søde tomater og smag rigtig godt til med noget surt eller stærkt.
Broccolisalat med ristede speltkerner
50 g speltkerner
1 bundt broccoli
1 rødløg
200 g hytteost
citronsaft
sukker, salt og peber
50 g rosiner
Rist kernerne på en varm pande til de begynder at dufte. Hæld 2 spsk vand og 1 tsk salt på og lad det fordampe. Hæld kernerne over på en tallerken og afkøl dem. Rens broccoli og skær det i små buketter (gem stokken til suppe). Pil og hak løget. Smag hytteosten til med citronsaft, sukker, salt og peber og vend broccoli og hytteost i dressingen. Pynt med kerner og rosiner og server.
Vaniljecreme med hytteost
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
2 dl piskefløde
200 g hytteost
Pisk æggeblommerne lysegule med sukker og vaniljesukker. Pisk fløden til skum og vend det i æggeblommerne sammen med hytteost. Server til frugt.....
PS hos Arla hedder det hytteost, hos Thise hytteret og i Tyskland hedder Hüttenkäse.
torsdag den 22. marts 2012
Tid til dessert?
Ikke så meget snak! Her kommer bare to helt fantastiske opskrifter med masser af æg.
Vaniljeis
Til denne is behøver man igen ismaskine og man skal heller ikke røre i isen under indfrysningen. Hjemmelavet is bør spises inde for et par uger.
500 ml piskefløde
5 æggeblommer
75 g sukker
Kornene fra 1 stang vanilje
Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer og sukker sammen til det bliver lysegult og sukkeret bliver opløst. Tilsæt vaniljekorn. Vend flødeskum og æggeblanding sammen og hæld det i en form. Sæt isen i fryseren i ca. 6 timer.
Nøddekage med chokoladeovertræk
Kagen er til mindst 8 personer. Kagen kan holde sig flere dage hvis den opbevares køligt.
250 g hasselnødder
250 g florsukker
1 spsk Maizena
5 æggehvider
Tænd ovnen på 175 grader. For en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med olie eller smeltet smør. Hak nødderne til groft mel. Sigt sukker og Maizena i nødderne. Pisk hviderne stive og vend dem i nøddeblandingen. Hæld dejen i formen og bag den i 45 minutter. Lad den afkøle.
Til overtræk
200 ml piskefløde
200 g chokolade
25 g smør
Varm fløden op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør smørret i når chokoladen er smeltet. Afkøl chokoladecremen og smør den på kagen.
Vaniljeis
Til denne is behøver man igen ismaskine og man skal heller ikke røre i isen under indfrysningen. Hjemmelavet is bør spises inde for et par uger.
500 ml piskefløde
5 æggeblommer
75 g sukker
Kornene fra 1 stang vanilje
Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer og sukker sammen til det bliver lysegult og sukkeret bliver opløst. Tilsæt vaniljekorn. Vend flødeskum og æggeblanding sammen og hæld det i en form. Sæt isen i fryseren i ca. 6 timer.
Nøddekage med chokoladeovertræk
Kagen er til mindst 8 personer. Kagen kan holde sig flere dage hvis den opbevares køligt.
250 g hasselnødder
250 g florsukker
1 spsk Maizena
5 æggehvider
Tænd ovnen på 175 grader. For en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med olie eller smeltet smør. Hak nødderne til groft mel. Sigt sukker og Maizena i nødderne. Pisk hviderne stive og vend dem i nøddeblandingen. Hæld dejen i formen og bag den i 45 minutter. Lad den afkøle.
Til overtræk
200 ml piskefløde
200 g chokolade
25 g smør
Varm fløden op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør smørret i når chokoladen er smeltet. Afkøl chokoladecremen og smør den på kagen.
onsdag den 21. marts 2012
Spis påsken
Der er tradition for at vi spiser lam i påsken og det er egentlig underligt, da det jo er nu, lammene bliver født og derfor ikke er parate til slagtning før om mindst tre måneder. Men det har jo selvfølgelig igen noget med religion at gøre. Når jøderne fejrer påske, spiser de lam for at mindes, at dødsenglen ville gå forbi de huse, hvor der med lammets blod var sat et kryds på dørstolpen. I kristendommen sammenligner man det uskyldige lam med Jesus. De bliver begge slagtet!
Skærtorsdags menu
Til det jødiske påskemåltid serveres foruden stegt lam bitre urter, mørtel, æg, vin og usyret brød. Der hører et langt ritual til påskemåltidet og der er en særlig rækkefølge som manden skal spises i. Det overlader vi til andre og nyder maden i afslappet stemning.
Stegt lammekølle
1 lammekølle på ca. 2 kg
10 fed hvidløg
1 ikke sprøjtet citron
2 stilke rosmarin
Olivenolie, salt og peber
Evt. 1 kg kartofler i skiver
Tænd ovnen på 170 grader. Tør lammekøllen af. Stik 10-15 huller i den med en lille skarp kniv. Pil hvidløgsfeddene og skær citronskal i strimler. Stik hvidløg, citronskal og små rosmaringrene i hullerne. Gnid køllen med olivenolie og salt og peber. Sæt køllen på en rist i ovnen med en bradepande under. Kom vand i bradepanden og dryp med stegesky under stegningen. Steg lammet i ca. 2 timer. Hvis man er til kartofler, skal de ind under lammet de sidste 45 minutter med lammet.
Mursten
Mursten af frugtmos symboliserer den mørtel jøderne brugte til at bygge med, mens de var slaver i Egypten.
150 g tørrede frugter for eksempel dadler, rosiner, figner
100 g mandler
2 spsk portvin
½ tsk kanel
Bladene fra 3 stilke mynte
Hak tørrede frugter og nødder groft i en blender. Rør portvin og kanel i. Hak myntebladene og bland dem i mosen.
Vin og usyret brød
Vinen og brødet minder om Jesus sidste måltid med sine disciple. Det usyrede brød symboliserer at jøderne ikke havde tid til at tage gæren med, da de var på flugt.
Vinene må I selv stå for, mens det usyrede brød er inspireret af en opskrift fra ”Præsten & kogejomfruen” af Stender og Engelstoft Rasmussen. En herlig kogebog om at nyde kristendommen gennem alle sine sanser.
100 ml olivenolie
3 dl vand
500 g fint speltmel
tsk salt
Bland alle ingredienserne sammen. Ælt dejen til den er smidig og slipper skålen. Lad den hæve overdækket i 1 time. Del dejen i 12 stykker og rul dem tyndt ud som til pitabrød. Steg brødene på en stegepande i olie på begge sider eller i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter.
Bitre urter
De bitre urter symboliserer både jøder og kristnes lidelser. Ægget er symbol ofring, templets ødelæggelse og på hvad Jesus bragte os.
200 g rucola salat gerne blandet med radicchio
2 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamisk olie
Sukker, salt og peber
2 hårdkogte æg
Skyl salaterne og tør dem godt. Skær radicchio i mindre stykker. Rør dressingen sammen og smag til med sukker, salt og peber. Pil æggene og hak dem. Vend salaten i dressingen umiddelbart før servering, hvis det bliver gjort for tidligt klasker salaten sammen. Pynt med hakket æg.
Læs mere om påsken i Flensborg Avis torsdag den 29. marts
onsdag den 14. marts 2012
Det daglige brød og en enkelt kage
Nemt rugbrød
Tilberedning 20 minutter plus hævning og bagning
1 brød
1 dl lunt vand
50 g gær
4 dl kærnemælk
1½ tsk salt
250 g rugmel
ca. 350 g sigtemel
Rør gæren ud i det lune vand. Hæld kærnemælk i sammen med salt, rugmel, og sigtemel.
Ælt dejen igennem - den skal kunne slippe fadet men ikke være for fast.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Ælt dejen igennem og form den til et rugbrød.
Læg den i en smurt rugbrødsform og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Prik i dejen med en gaffel, pensl med vand og bag den på nederste rille ved 175 grader i
ca. 1½ time.
Stik en strikkepind i brødet efter 1 1/4 time. Er der dej på pinden,
skal brødet have lidt længere. Afkøl brødet på en rist.
Appelsin sandkage
Tilberedning 20 minutter plus bagning
1 appelsin
200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
200 g mel (gerne kagemel)
1½ tsk bagepulver
1 tsk vanilje
Riv skallen og pres appelsinen. Pisk smør, sukker og appelsinskal sammen.
Rør æggene i et ad gangen.
Sigt mel, bagepulver og vanilje i og rør dejen hurtigt sammen.
Hæld dejen i en smurt rugbrødsform og bag den ved 175 grader i 45 minutter.
Hæld appelsinsaften over den varme kage, lige når den kommer ud af ovnen. Afkøl kagen.
tirsdag den 13. marts 2012
Så kan det ikke blive hurtigere
Kog pastaen. Hak tomat og hvidløg. Sauter det i olivenolie, vend pasta og rucola sammen på panden med i tomat og hvidløg, Smag til med balsamico, salt og peber og server revet parmesan til.
mandag den 12. marts 2012
Kvarkboller med rosiner
Vi har noget med kvark her syd for grænsen. Hvis I ikke kan skaffe det nord på, må I bruge en fed, fed yoghurt.
Bollerne smager skønt og de er hurtige at lave, da de er med bagepulver.
1 æg
2½dl kvark
1 tsk salt
1 spsk sukker
50 g rosiner
250 g mel
2 tsk bagepulver
Rør æg sammen med kvark, salt, sukker og rosiner. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den godt sammen. Form ca. 6 boller med en våd ske. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15-20 minutter ved 180 grader.
torsdag den 8. marts 2012
Når hverdagen er bedst
Mafioso
Her er min variation af den italienske mafioso. Den kan tilberedes med kylling, svinemørbrad, oksemørbrad og måske endda fisk.
Der er måske nogen, der ikke syntes, der er nok sovs til den ret, men det er kun et spørgsmål om at hælde mere olivenolie på panden. Jeg servere spätzle/ nudler til. Det gør man bestemt ikke i Italien, men hvis der ikke er nogen, der røber det for italienerne, så syntes jeg, I skal prøve det samme.
Ca. 500 g kyllingebryst, svinemørbrad eller møre bøffer
Olivenolie
1 dåse artiskokhjerter
8 soltørrede tomater
Ca. 100 g oliven uden sten, men med smag
2 spsk capers
2 tomater
1 chili
Evt. rosmarin
500 g spätzle
Dup kødet tørt. Hæld væden fra artiskokker, tomater, oliven og capers og skær dem evt. i mindre stykker. Skær tomaterne i terninger og chili i skiver.
Brun kødet ved høj varme og steg det færdigt ved middel varme. Kyllingebryster skal ca. have 15 minutter. Fjern kødet fra panden, hæld godt med olie på panden og tilsæt de øvrige ingredienser. Varm dem igennem. Arranger kødet på et fad og hæld tilbehøret over. Pynt med rosmarin og server spätzle til.
tirsdag den 6. marts 2012
Basislager
Pudsig pizza
½ løg
1 fed hvidløg
Olie til stegning
1 dåse tomatpure
½ tsk sukker, salt og peber
1 pakke naanbrød
Salt og peber
100 g skinke
50 g revet parmesan eller anden hård ost
Tænd ovnen på 225 grader. Pil og hak løg og hvidløg. Svits det i olie. Tilsæt tomatpure og krydr med sukker, salt og peber. Lad det simre et par minutter. Smør tomatpureen på brødet. Skær skinken i strimler og fordel den og osten på brødet. Bag brødet i 10 minutter til osten er smeltet og brødet er varmt.
Grøntsagsskuffe i kokosmælk
800 g grøntsager f.eks. kålrabi, blomkål, peberfrugt, gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
Olie til stegning
200 ml bouillon
1 dåse kokosmælk
Evt. saft og revet skal af ½ lime og 1 tsk revet ingefær
Tøm grøntsagsskuffen. Rengør grøntsager (og skuffen) og skær grøntsagerne i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg. Svits det i olie. Tilsæt de øvrige grøntsager, bouillon og kokosmælk. Varm igennem til grøntsagerne er møre og smag til med salt og peber. Det hjælper gevaldigt på retten, hvis man har lidt limeskal og ingefær til at smage til med.