onsdag den 28. marts 2012

Min lille tærte

Tærter er perfekt restemad. Her kan man komme af med små portioner af ost, mælkeprodukter, skinke og pølse. 
Skal det gå hurtigt, kan jeg klart anbefale færdige ruller med tærtedej. Der er kommet en spelt variation fra Wewalka- forhandles bl.a. i føtex- som er ganske velsmagende. Husk at de SKAL forbages ellers bliver det noget blødt stads. Hvis det skal være grovere, kan man rulle kerner og frø ud på tærtedejen. Det giver et godt bid.
 
1 rulle fuldkorns tærtedej
½ dl sesam, hør, speltflager eller lign.
300 g spinat
3-4 æg
4 dl hytteost, fløde, mascarpone, yoghurt eller lign.
100 g ost 
100 g skinke, pølse eller tun
muskat, salt og peber 
 
Tænd ovnen på 220 grader. 
Pak tærtedejen ud. Læg den på bordet og drys kerner og flager over. Rul tærtedejen lidt større og fordel den i en stor og en lille tærteform. Prik huller i med en gaffel og dæk med papir og tærteærter. Bag i 10 min. Fjern papiret og bag yderligere 5 minutter.
Tø spinaten op og pres den fri for væde. Pisk æg og mælkeprodukter sammen. Riv eller smuldr osten og bland det i æggene. Skær kødet i tynde skiver. Fordel spinaten og kødet i de forbage tærter. Hæld æggefyldet over og bag tærterne færdig i ca. 25 minutter. 
Fordelen ved to tærter er, at man kan lave variere fyldet, så alle omkring bordet får noget de bryder sig om.
 
 
 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar