Ikke så meget snak! Her kommer bare to helt fantastiske opskrifter med masser af æg.
Vaniljeis
Til denne is behøver man igen ismaskine og man skal heller ikke røre i isen under indfrysningen. Hjemmelavet is bør spises inde for et par uger.
500 ml piskefløde
5 æggeblommer
75 g sukker
Kornene fra 1 stang vanilje
Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer og sukker sammen til det bliver lysegult og sukkeret bliver opløst. Tilsæt vaniljekorn. Vend flødeskum og æggeblanding sammen og hæld det i en form. Sæt isen i fryseren i ca. 6 timer.
Nøddekage med chokoladeovertræk
Kagen er til mindst 8 personer. Kagen kan holde sig flere dage hvis den opbevares køligt.
250 g hasselnødder
250 g florsukker
1 spsk Maizena
5 æggehvider
Tænd ovnen på 175 grader. For en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med olie eller smeltet smør. Hak nødderne til groft mel. Sigt sukker og Maizena i nødderne. Pisk hviderne stive og vend dem i nøddeblandingen. Hæld dejen i formen og bag den i 45 minutter. Lad den afkøle.
Til overtræk
200 ml piskefløde
200 g chokolade
25 g smør
Varm fløden op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør smørret i når chokoladen er smeltet. Afkøl chokoladecremen og smør den på kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar