Vi lægger ud med lidt dansk tapas
Røgede muslinger
Server citron og ristet rugbrød til
Herefter er der en skøn påskesalat med tærte til.
TID: CA. 20 MIN.
200 g varmrøget ørred
6 vagtelæg
1 bundt grønne asparges
2 avokado
1 spsk citronsaft
1 bakke feldsalat
1 glas stenbiderrogn 50 g.
1 dl cremefraiche 18 %
½ dl rygeost
Peber, sukker og evt. salt
Skær fisken i mundrette stykker. Kog æggene hårde, i ca. 3 minutter. Pil og halver dem. Knæk det nederste af asparges og kog dem i saltet vand i ca. 3 minutter. Skær dem i mindre stykker. Halver avokadoerne, fjern stenene og skær skallen af. Skær kødet i lange stykker og vend dem i citronsaft. Rengør salaten og arranger den i små skåle med ørred, asparges, æg og avokado. Rør rogn, cremefraiche og rygeost sammen og smag til med peber, sukker og evt. salt. Server dressingen til fiskesalaten.
Tærte med røget laks og røget ost
Tærtedej
100 g hvedemel
1 tsk salt
50 g smør
1 æggeblomme
Fyld
100 g røget laks
½ løg
2 fed hvidløg
250 g små tomater
2 æg og 1 æggehvide
100 g friskost
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
75 g italiensk røget revet ost1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
Hæld mel og salt i en skål. Hak smørret ned i melet og smuldr det mellem fingrene. Saml dejen med æggeblommen og tril den til en kugle. Læg dejen på køl i 10 minutter. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 20 cm i diameter. Prik i den med en gaffel. Bag tærtebunden i ca. 15 minutter ved 180 grader til den tager farve.
Skær laksen i strimler. Pil og hak løg og hvidløg. Vask og halver tomaterne. Pisk æg og friskost sammen med krydderierne og rør revet, røget ost i. Fordel grøntsagerne i tærtebunden og hæld æggecremen over. Bag tærten færdig i ca. 25 minutter.
Velbekomme!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar