Den traditionelle måde af tilberede muslinger på er at koge dem i en smule hvidvin sammen med lidt hakket løg, hvidløg, gulerod og timian og så måske tilsætte lidt fløde. Her er forslag til en lidt fyldigere sammensætning. Velbekomme.
TIP: Du behøver ikke kontrollere muslingerne, før de tilberedes. Hvis de ikke åbner sig, når du har varmet dem, skal de kasseres.
1 kilo muslinger
1 løg
2 fed hvidløg
1 fennikel
olie til stegning
1 dåse flåede tomater
2 spsk pastis for eksempel Pernod
1 knivspids safran
Salt, peber
1 dåse kikærter uden væde
Skyl muslingerne.
Pil og hak løg og hvidløg. Skær fennikel i tynde skiver.
Varm olie i en gryde. sauter løg, hvidløg og fennikel. Hæld
tomat og pastis på og kog op. Krydr med safran, salt og peber. Hæld muslingerne
i, læg låg på og lad det simre i cirka 8 minutter til alle muslingerne har
åbnet sig. Ryst gryden et par gange. Vend kikærter i retten, og server straks.
FOTO: Gertrud Sabroe Termansen
Opskriften har været i Flensborg Avis fredag den 30. januar
FOTO: Gertrud Sabroe Termansen
Opskriften har været i Flensborg Avis fredag den 30. januar
Ingen kommentarer:
Send en kommentar